Çalıkuşu Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Çalıkuşu Büyüledi

Çalıkuşu Büyüledi

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında sahnelenen Çalıkuşu Balesi izleyenlerden tam not aldı.

03.09.2013 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 10. su düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında sahnelenen Çalıkuşu Balesi izleyenlerden tam not aldı.

Mersin Opera ve Balesi tarafından 10. Ayvalık Kültür Sanat Günlerinin ilk akşamında Ayvalık Belediyesine ait Açık Hava Tiyatrosunda saat 21.00'de sergilenen Çalıkuşu Bale gösterimi öncesinde Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, her sene içerik olarak bir öncekinden daha dolu ve daha nitelikle etkinliklerle kültür sanat günlerini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Ayvalık'ı Ege'nin kültür sanat başkenti yapmayı hedeflediğini kaydeden Başkan Türközen, "12 ay turizm kültür sanatla mümkün olur. Biz de kültürel etkinliklerin hem sayısını hem de niteliğini arttırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Reşat Nuri Güntekin tarafından kaleme alınan Çalıkuşu Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler tarafından sahneye taşındı. Çalıkuşu Balesinde Feride karakteri ile Büşra Ay, Kamran karakteri ile baş balet Ender Üçdemir, İhsan Yüzbaşı karakteri ile Mahmut Akyol, Münevver Bleda Özlem, Müjgan Pınar Humar rol aldı. Romanın kendisi kadar meşhur olan ve besteci Esin Engin'in imzasını taşıyan Çalıkuşu dizi müziğinin notalarına da eser boyunca yer verildi. 2 perdelik Çalıkuşu balesi, edebiyatımızın en sevilen eserlerinden birini Türk Sanat Müziği eşliğinde bale sahnesine kazandırmış olması açısından da büyük beğeni topladı. Mersin Devlet Opera ve Balesinin 90 kişilik ekibi oyun sonunda başarılı performansları izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalıkuşu Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement