Çalımbay, Yine Çekişmeli Bir Sezon Bekliyor - Son Dakika
Spor

Çalımbay, Yine Çekişmeli Bir Sezon Bekliyor

Çalımbay, Yine Çekişmeli Bir Sezon Bekliyor

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonki gibi çekişmeli bir yarış beklediğini söyledi.

05.07.2018 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Gerede ilçesinde birinci etap kamp çalışmasını sürdüren Konya  temsilcisinin yeni teknik direktörü Çalımbay, yeni sezon, transfer çalışmaları ve  takımın hedeflerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Lig yarışının geçen sezonki gibi çok zor ve çekişmeli geçeceğini  savunan Çalımbay, "Geçen sezona baktığınızda düşen takımlar ile şampiyon son  haftalarda belli oldu. Yine çekişmeli bir lig olacak." dedi.
Yeni sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'in başarılı olmak için çok çaba harcayacağını anlatan Çalımbay,  Galatasaray'ın geride kalan sezonda şampiyonluğa ulaştığı için bir nebze daha  rahat olduğunu ancak diğer takımların büyük yatırım ve transferler yapacakları  değerlendirmesinde bulundu.
"Her takım için ayrı bir hazırlık yapacağız"
Rıza Çalımbay, yeni sezonda ilk 10'a girmek amacını taşıdıklarını,  ligi çok iyi bir yerde bitirmek için de iyi transferler yapmaları gerektiğini  dile getirdi.
Süper Lig'in eskisi gibi olmadığını söyleyen Çalımbay, "Şimdi artık  öyle kolay takım yok. Herkes birbirini yenebiliyor. Çok dikkat etmek gerekiyor.  Örneğin Gençlerbirliği takımı geçen sezon büyük takımları yendi ama küme düştü.  Büyük takımları yenmek önemli tabii ama esas senin kazanman gereken maçların var.  Onları kazanmak gerekiyor." şeklinde konuştu.
Atiker Konyaspor olarak ligdeki her takım için ayrı bir hazırlık  yapacaklarını vurgulayan Çalımbay, "Biz burada sadece kendimizi konuşuyoruz.  Bizim öncelikle kendi sahamızda çok iyi oynamamız lazım. Kendi sahamızda bizim  gelen takıma nasıl olduğumuzu hissettirmemiz lazım. Savaşan, mücadele eden,  defansta da ofansta da çok iyi şeyleri yapan bir takım olmak istiyoruz. Onun için  uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Süper Lig'de mücadele eden Anadolu takımlarının son yıllarda  performanslarının daha da arttığına değinen Çalımbay, bu başarının "takım"  olabilmekten geçtiğinin altını çizdi.
Rıza Çalımbay, ligin artık "Dört büyükler"den ibaret olmadığını  herkesin gördüğünü vurgulayarak "Bir sürü takım kendini göstermeye başladı.  Başakşehir çıktı, ondan önce Bursaspor çıktı, Konyaspor çıktı ve biz bu sene yine  çıkacağız. Çoğu takım da çok çok iyi yerlere mutlaka gelecek. Anadolu'da  yapılacak şeylerden bir tanesi de 'takım' olmak. Aldığınız oyuncuların illaki üst  düzey olması şart değil. Önemli olan takımı iyi kurmak, iyi oyuncuları bulmak."  şeklinde görüşlerini aktardı.
"Herkes ayağını yorganına göre uzatacak"
Büyük takımlar ile Anadolu takımlarının bütçelerinin bir olmasının  mümkün gözükmediğini, bazı takımların 10-15 milyon avro verip bir oyuncu alırken,  diğerlerinin bunu başaramadığını ifade eden Çalımbay, bu nedenle her kulübün  bütçesine göre ekip kurması gerektiğini vurguladı.
Çalımbay, bütün takımların maddi açıdan zor durumda olmalarının şu  anda Türkiye'deki  en büyük sıkıntı olduğunu da belirterek, konuşmasını şöyle  tamamladı:
"Bu sıkıntı da aşırı transfer. Bana göre de gereksiz transfer. Alınan  oyuncuların daha tam oturmadan, oynamadan gönderilmesi, onlara ödenen paralar  maalesef kulüplerimizi bayağı bir zor duruma düşürmüş. Onun için herkes ayağını  yorganına göre uzatacak. Ne kadar parası varsa ona göre hareket edecek, bütçesine  göre hareket edecek. O zaman hem kulüplerimize bir şey olmaz hem de çok iyi  oyuncular alınır. Ona göre hareket etmek gerekiyor."

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Çalımbay, Yine Çekişmeli Bir Sezon Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement