Çalıntı Kimlikle Sandıkta Hile İhtimali - Son Dakika
Ekonomi

Çalıntı Kimlikle Sandıkta Hile İhtimali

50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınarak ifşa edilmesine muhalefet tepkili. Listelerin gizlenmesiyle sahte seçmen gibi hilelerin yapılabileceği öne sürüldü.

09.04.2016 10:58  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşların kimlik bilgilerinin çalınarak deşifre olmasına muhalefet tepkili.

SORUMLU HÜKÜMET

CHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınması konusunda sorumluluğun hükümete ait olduğunu belirtti. Görevini yerine getirmeyenlerin hesap vermesi gerektiğini kaydetti. Hükümet yetkilililerin açıklamalarını eleştiren Akçay, "Bu denli büyük bir meselede gayriciddi tutum ve açıklamalarını kınıyorum." dedi.

3 BİN KURUMA GİDİYOR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Mernis sisteminden yararlanan kurum sayısının 3 bine yaklaştığını belirtti. Koçali, seçmen listelerinin partilere verilmemesinin seçim güvenliği konusunda endişelere neden olacağına işaret ederek, "Seçmen kaydırma, sahte seçmen gibi hileler ortaya çıkabilir. Partiler bu konularda denetim yapamaz." diye konuştu.

'HİÇBİR ORTAMDA GÜVENLİK KALMADI'

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, verilerin deşifre edildiği bir ülkede hiçbir ortamda güvenliğin kalmadığına işaret etti. Torun, hükümetin gereğini yapmak yerine her zamanki gibi diğer siyasi partileri suçlamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Çalıntı Kimlikle Sandıkta Hile İhtimali

Son Dakika Ekonomi Çalıntı Kimlikle Sandıkta Hile İhtimali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • DF: CHP LILER BUTUN KIMLIK BILGILERINI ÇALDI MILLETIN 2 24 Yanıtla
  • atakan kiraz: CHP sasirmis ne yapacagini bilmiyor gariban ezikler daha once oylari çöplerde ariyorlardi simdi baska yerde onlar unuttular herhalde, hic bir zaman HALKİN DEGERLERİNE HAKARET EDEN CHP İKTİDARA GELEMİYECEK hiç bir zaman 0 6 Yanıtla köfteci: halkın değerine hakaret diyor ya sen harbiden malsın birader ,adamlar sizin çocukları düzeltiyor umurunda değil 5 0
  • mucahit: Akp= hırsızlık niye sasiriyorunuz ki 6 0 Yanıtla
  • AMEDİ SPOR PKK TAKIMI: demekki chp sekiz defa kaybettiği seçim çalışmalarının dokuzuncusuna erken başlamış 1 4 Yanıtla
  • 15 yıl sonra : bu kimlik bilgilerini çalınmasını muhalefet partilerden biri ayarlamıştır mesela chp en büyük adayım (özgür düşünce) 2 2 Yanıtla
  • gercegi: Zaten daha oncede caliyorlardi.simdi deveyi hamudu ile goturup yuzde yuz oyumuz var diyecekler. 2 1 Yanıtla
  • sinan eriş Antalya : ben ilk seçimde oyumu kulandım sandık görevlisiydim ama ikinci seçimde ne benim ne de eşimin bırak oyumuzu kaydımız yoktu 2 0 Yanıtla
  • 15 yıl sonra : yine aynı oyun vazgeçmiyorsunuz bir türlü daha kedi trafo yalanınız soğumadan yeni yalan o da yalan bu da yalan var birazda sen oyalan 2 0 Yanıtla
  • sinan eriş Antalya : ben ilk seçimde oyumu kulandım sandık ta gürevliydim ikinci seçimde ne oyumuz nede kaydımız vardı baş vurdum seçim sonrası dedi şuan bi şey yapmayiz dediler 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement