Çalışıcı'dan İkinci Kitap - Son Dakika
Yerel

Çalışıcı'dan İkinci Kitap

Emekli Vali Kadir Çalışıcı'nın Tanık Olduğu Gerçek Öykülere Yer Verdiği 'Masal Bitince' Adlı İkinci Kitabı Yayınlandı

05.01.2011 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Vali Kadir Çalışıcı'nın tanık olduğu gerçek öykülere yer verdiği 'Masal Bitince' adlı ikinci kitabı yayınlandı.

Ötüken Neşriyat'tan çıkan kitaba önsöz yazan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamilla Abbashanlı, Çalışıcı'nın, yurdun her coğrafyasında uzun yıllar boyunca kaymakam ve vali olarak görev yaptığını kaydetti.

Çalışıcı'nın bir anlamda, can yakan ülke gerçeklerinin bütün çıplaklığıyla sırıttığı, hayatın tam da odak noktasında bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Abbashanlı, şöyle devam etti:

'Acıların, ıstırapların, yoklukların, yoksunlukların, kısaca yürek burkan nicelerinin odaklaştığı bir noktada. Kimi acıtan, üzen, kimi güldüren düşündüren. Bütün bu gerçekleri okuyucuya, burnunu sıkıp Hint yağı içirircesine, kuru bir anı tarzında sunmak istememiş yazar. Yılların kazandırdığı bilgi ve tecrübeyle, kendine has akıcı diliyle öykü tadında kaleme almış. İyi de etmiş. Bu öykülerle çıkacağınız yolculukta kimi zaman bir hastanın iniltisini, bir dulun, bir yetimin hıçkırığını, bir çaresizin çığlığını yüreğinizde duyarak hüzünlenecek; kimi zaman da azmin, bilginin, umudun ve sevginin sıcaklığıyla heyecanlanacaksınız. Bu öykülerle insanımızın gönlüne ulaşacak bir yol bulacak, yüreğinin sesini doğrudan yüreğinizde hissedeceksiniz. Ülkemizin can yakan acı gerçekleri ve kanayan yaraları da bir mehtabın tülüyle örtülmüşcesine munis bir rüya gibi sizin de yüreğinize usulca girecek.'

Çalışıcı, Eskişehir Valiliği yaptığı 2007 yılında da Bilgi Yayınevi'nden 'Valilerin de Öyküleri Vardır' isimli ilk kitabını çıkarmıştı.

- KADİR ÇALIŞICI-

Afyonkarahisar 1945 doğumlu olan Çalışıcı, ilk, orta ve lise tahsilini Afyonkarahisar'da tamamladıktan sonra 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nden mezun oldu.

1973 yılında maiyet memuru olarak Afyonkarahisar Valiliği'nde staja başladı. İl, ilçe ve bakanlıklar merkez teşkilatları stajlarını takiben 1976 yılında Adilceviz ilçesine kaymakam olarak atandı.

Sırasıyla Seyitgazi, Bulanık, Andırın, Sarayönü, Soma, Sincan ve Balçova ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. 1986 yılında dil eğitimi görmek ve devlet teşkilatı hakkında araştırma yapmak üzere 1 yıllığına Brüksel'e gönderildi.

1989 öğretim yılında, Milli Güvenlik Akademisi'ne çağrıldı ve mezun oldu. 9 Nisan 1996'da Adıyaman Valiliğine, 9 Ağustos 2000'de Aksaray Valiliğine, 1 Aralık 2003'te Eskişehir Valiliğine atandı. 9 Ocak 2009'da Merkez Valiliğine atanan Çalışıcı, 1 Ocak 2011'de emekli oldu.

(CY-NÖZ) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışıcı'dan İkinci Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement