Çalışkan: "Adana için onur ve mutluluk verici" - Son Dakika
Ekonomi

Çalışkan: "Adana için onur ve mutluluk verici"

Çalışkan: "Adana için onur ve mutluluk verici"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, İSO ilk 500 listesinde Adana'dan 13 firmanın yer alıyor olması Adana için son derece onur ve mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.

14.07.2020 14:10  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, İSO ilk 500 listesinde Adana'dan 13 firmanın yer alıyor olması Adana için son derece onur ve mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşları sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2018 yılı listesinde 11 firma ile temsil edilen Adana'nın bu yıl 13 sanayi firması ile İSO 500 sıralamasına girdiğini kaydeden Çalışkan, "Sanayi sektörünün verilerini oluşturan İSO ilk 500 listesinde Adana'dan 13 firmanın yer alıyor olması Adana'mız için son derece onur ve mutluluk verici bir durum. Adana sanayi firmaları Sasa Polyester 68, Akyem Adana Yem Beyza Piliç 240, Beyteks Tekstil 264, Temsa Ulaşım Araçları 269, Elita Gıda 272, Bossa 347, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj 349, Güney Çelik Hasır ve Demir 426, Amylum Nişasta 427, Pilyem Gıda 435, Adana Çimento 453, Omnia Nişasta 468, Gürsoy Yem 471. sırada yer aldı. Özellikle üyelerimizden Akyem Adana Yem Beyza Piliç ve Elita Gıda'yı tebrik ediyorum" dedi.

Yapılacak çalışmalarla firmaların bir adım daha ileriye geçeceğini ifade eden Çalışkan, "Bizler inancımızı koruyarak işlerimizi en iyi şekilde yapmaya devam etmeliyiz. Önümüzdeki dönemlerde bu sayıyı daha da artırmak ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Bu vesile ile sıralamaya giren tüm firmalarımızı bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çalışkan: 'Adana için onur ve mutluluk verici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi
    14:48 Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

    Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Şubat ayında ihracatlar bir önceki yıla göre yüzde 17,7 artarak 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti. Mobilya en çok ihracat yapılan sektör olurken, Irak en çok ihracat yapılan ülke oldu. Kayseri'nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için destek gerektiği vurgulandı.

  • Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı
    14:47 Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı

    Kırşehir İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan 2 milyon 500 bin lira değerindeki 420 çöp konteynerini köylere dağıtmaya başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Avşar, çevre düzeni ve temizlik hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, konteynerlerin temininde destek olan Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan'a teşekkür etti.

  • Manavgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Soğuk Hava Deposu Projelerini İnceledi
    14:46 Manavgat Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Soğuk Hava Deposu Projelerini İnceledi

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cuma Pazarı Kapalı Pazar Yeri ve Taşağıl Soğuk Hava Deposu projelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manavgat Belediyesi'nin her mahalleye kapalı alan yapma projesi kapsamında Milli Egemenlik Mahallesi Kapalı Pazar Yeri Projesi'nin temeli atıldı. Soğuk hava deposuyla birlikte, tarlalarında ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri büyük bir heyecanla hasat eden üreticiler, ürünlerini aynı gün içerisinde soğuk hava deposuna ulaştırmanın avantajına sahip olacak. Soğuk Hava Deposu'nun Mayıs ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

  • DSİ, Yozgat'a 16 milyar lira harcayarak 122 tesis inşa etti
    14:41 DSİ, Yozgat'a 16 milyar lira harcayarak 122 tesis inşa etti

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ'nin son 21 yılda Yozgat'a 16 milyar 961 milyon 86 bin lira harcamayla 122 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Yapılan tesisler arasında içme suyu tesisleri, barajlar, göletler ve HES'ler bulunuyor. Ayrıca, tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile taşkın riski azaltılmış ve vatandaşlar güvence altına alınmıştır.

  • Adana'da çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı
    14:39 Adana'da çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı

    Adana'da Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında 9 ilçede 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, desteklerin devam edeceğini belirtti.

  • Türkiye'den İhraç Edilen Gıda Ürünleri İç Pazarda Satılıyor
    14:38 Türkiye'den İhraç Edilen Gıda Ürünleri İç Pazarda Satılıyor

    Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, ihraç edilen bazı gıda ürünlerinin gümrük kapılarından yasaklı maddeler tespit edildiği için geri çevrilmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Demirtaş, Tarım ve Orman Bakanlığına denetim mekanizmalarının iyileştirilmesi ve eleman sayısının artırılması çağrısında bulundu.


Advertisement