Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin 2 milyon emekliye 350 milyon liralık zam düzenlemesi yaparken Yunanistan'ın emekli maaşlarında yüzde 30 indirim yaptığını belirtti.

09.03.2012 16:20  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin 2 milyon emekliye 350 milyon liralık zam düzenlemesi yaparken Yunanistan'ın emekli maaşlarında yüzde 30 indirim yaptığını, 150 bin memuru da işten çıkardığını belirtti.

Bakan Faruk Çelik, Yıldırım Belediyesi tarafından Vakıf Mahallesi'nde düzenlenen meydanın açılışına katıldı. Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte açılış kurdelesini kesen Bakan Çelik, Türkiye'de dünden bugüne çok şeyin değiştiğini, vatandaşın isteklerini yerine getirmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın Osmangazi ve Nilüfer ile yarışta geri kaldığını ancak AK Parti hükümeti ile şehrin doğusunun da canlandığını hatırlatan Çelik, "Yıldırım şehirleşmeli, gelişmeli. Onun için hastaneler şehri oldu. Eğitim hastanesi vasfını alan Şevket Yılmaz, eski fakülte, diş hastanesi buradadır. Bütün bunlar önemli hizmetler. Tapu kadastro, doğuya metro hattı, yolun altına yoğun şekilde okullar yapılıyor. 10 yıl öncesinde yolun altında lise yoktu. Bugün daha güzel şeyler isteniyor. Hakkınızdır. Bu hükümet milletimizin ufkunu dünyaya açtı. Her yere güzel şeyler istiyorsunuz. Bir bir gerçekleştireceğiz. Yıldırım'da bir vakıf üniversitesi açıldı. Teknik üniversitenin de mutlaka Yıldırım, Gürsu, Kestel, yani şehrin doğu bölgesinde inşa edilmesi gerektiğini vurguluyorum. Arkadaşlarımızın gayret, kanaatleri o istikamette. Yıldırım'ın el birliğiyle daha da güçlenmesi, yarıştaki eşitsizliğin giderilmesi konusunda bu çabaların gösterilmesini istiyorum" dedi.

"YUNANİSTAN 150 BİN MEMURU ÇIKARIYOR, BİZ ZAM YAPIYORUZ"

Çelik, doğalgazla ilgili sıkıntı yaşayan Vakıf Mahallesi sakinlerinin buranın varoş olarak sınıflandırılmasına yönelik eleştirisine ise, "Doğalgaz problemini çözmek için çalışacağız. 70 vilayete doğalgaz götürdük. Eğer varoşu görmek istiyorsan, Şanlıurfa'ya gel, sana göstereyim. Oralar da vatan toprağı, oralarda da çok önemli hamleler var. Dört taraftan 81 ilin ayağa kalkması konusunda her yerde mücadele veriyoruz. Birileri emekli maaşı ödeyemiyor, memurlarını işten çıkarıyor. Allah'a şükür biz 2 milyon emeklimize 350 milyon liraya yakın zam verecek düzenlemeyi yapan bir iktidarız. Yunanistan emeklilerin maaşını yüzde 30 indirdi, 150 bin memuru işten çıkarıyor. Artış devam ediyor. Bizde ise tam tersi yaşanıyor. Çünkü sizin bağrınızdan kopan, sizin gibi düşünen, sizin gibi yaşayan arkadaşlarınız iktidarda" yanıtını verdi.

"YILDIRIM'DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİTİRME AŞAMASINDAYIZ"

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de yaptıkları başarılı hizmetlerle ödül aldıklarını hatırlatarak, "7 kentsel dönüşümle Yıldırım'a 'yılın belediyesi' unvanı verildi. 33 ayrı arsada okullar yükseldi ve sınıf mevcudu 9 yıl öncesine göre 70'lerden 25'e indi. Tarihi kültürel mirasın canlandırılmasında her alanda birçok çalışma gerçekleştirdik. Sosyal belediyecilik çalışmaları Türkiye'ye örnek düzeye geldi. Evde bakım birimi, kimsesizler konağı, kadın sığınma evi, hasta yakınları oteli bunlara birer örnek. 150 bin kişi sevgi marketten yararlandı. Ankara yolundan Vakıfköy Tesislerine kadar cadde açtık. Yıldırım'da 13 dikey cadde, 200 çıkmaz sokak açtık. Ova koruma bölgesinde kalan yerlerde inşaat yapmamak gerekiyor. Çok büyük kentsel dönüşümü bitirme aşamasındayız. Türkiye'nin duayen hocaları ile çalışmayı bitiriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Çelik ve başkanlar kurdeleyi hep birlikte keserek Vakıf Meydanı'nı hizmete açtı.

- BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement