Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adamlığa karşıyız" dediğini hatırlatarak, "Bazen bu cümleyi anlamakta zorlanıyorum.

18.03.2017 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adamlığa karşıyız" dediğini hatırlatarak, "Bazen bu cümleyi anlamakta zorlanıyorum. Mahallenin muhtarı tek değil mi? CHP'nin iki tane genel başkanı mı var? İki tane genel başkan istiyorsa HDP ile zaten yan yana yürüyorlar. HDP'de eş başkanlık var. Onlar da CHP'ye eş başkan koysunlar. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun iki tane genelkurmay başkanı mı var? Cumhurun da bir tane başkanı olacak. Bundan daha tabii ne olabilir." dedi.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Müezzinoğlu, ülke insanının yarınlarının bugünden daha güçlü, istikrarlı ve güvenli olmasını istediklerini belirtti.

Müezzinoğlu, gece gündüz milleti daha iyi yerlere getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Merdivenin önemli basamaklarını çıktık. Her basamak çıkışımızda farklı farklı sorunlar, engeller ve tuzaklarla karşılaştık. Bunun bedelini bize, bizim şahsımızda da millete ödetmek istediler. AK Parti, millete bedel ödetecek hiçbir yanlışın içinde olmadı ve olmayacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin ulaşımdan sağlığa kadar birçok alanda önemli mesafeler katettiğini fakat henüz dünyayla yarışı arkalardan yakalamaya çalıştığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yarışta başarılı olmak için milletin iradesinin siyasi iradeye güçlü yansıması, siyasi iradenin istikrarlı, güvenli bir şekilde yolculuk yapması gerekir. Milletimiz, hep yanımızda oldu ve bize destek verdi. İnanıyorum ki yarınlar millet adına çok daha güçlü ve istikrarlı olacaktır. İkide bir istikrarın bozulduğu dönemleri geride bırakmak istiyoruz. 1970'ten beri siyasetin, daha doğrusu parçalı yapıların bu millete neler ödettiğini, milletin vekalet verdiklerinin ikide bir önünü kesen sistemlerle millete bedel ödetilen yapının artık geride kalmasını istiyoruz. İstiyorum ki bundan sonra ipin ucu, milletin elinde olsun."

"Sisteme 'Hayır' demek, milletten korkmaktır"

Bundan sonra Türkiye'de cumhur ne derse onun olacağını ve halk oylamasına az bir süre kaldığına işaret eden Müezzinoğlu, 16 Nisan'da sandıklardan "Evet" sonucunun çıkması temennisinde bulundu.

Müezzinoğlu, "Evet" kampanyasına karşı "Hayır" kampanyasının da yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Tabii 'Hayır'cıların kampanyasını kınamak, 'Hayır'cı anlayışı kınamak istemiyorum ama eleştirme hakkım var. Bugün 'Hayır' diyenler, bir tarafta PKK ve onun uzantısı HDP. Esasında PKK ve HDP'nin hedefinin ne olduğunu biliyoruz. Bu milletin derdini dert edinen, bütünlüğünü merkeze koyan değil, dünyanın bu ülke ile ilgili hesaplarını maşa olarak PKK ile yapmak isteyenlerin aracısı ve maşası. Bu millet PKK'ya da HDP'ye de bundan sonra prim vermeyecek. Bölücüleri de, teröristleri de gerekli dersi vererek, ülke gündeminden düşürecek. Diğer taraftan FETÖ'cüler, 'Hayır'cılık yapıyor. Bunlar da ülkenin ve milletin yarınlarının bugünden daha iyi olması için değil, tam aksine güç odaklarıyla Türkiye'yi ve Türk milletini kontrol altında tutabilmek, istediklerinde çelik çomak oynar gibi milletin kaderiyle oynamak istiyorlar. Onlara 'Hayır' diyecek, 'Evet'lerle onlara gerekli dersi vereceğiz."

CHP'nin de "Hayır"cılık yaptığını aktaran Müezzinoğlu, "Milletle ilgili bir sistemin millete sorulması kadar doğal bir şey olamaz. Milletin yetkilerinin artırıldığı bir sisteme 'Hayır' demek, esasında milletten, halktan korkmaktır." dedi.

Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adamlığa karşıyız" dediğini hatırlatarak, "Bazen bu cümleyi anlamakta zorlanıyorum. Mahallenin muhtarı tek değil mi? CHP'nin iki tane genel başkanı mı var? İki tane genel başkan istiyorsa HDP ile zaten yan yana yürüyorlar. HDP'de eş başkanlık var. Onlar da CHP'ye eş başkan koysunlar. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun iki tane genelkurmay başkanı mı var? Cumhurun da bir tane başkanı olacak. Bundan daha tabii ne olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu konuşmasını tamamlamasının ardından, ilçedeki esnafı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Bakan Müezzinoğlu'na, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve partililer eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Antalya'da Devlet Tiyatrosu ve Belediye Arasında Tartışma
    15:59 Antalya'da Devlet Tiyatrosu ve Belediye Arasında Tartışma

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız halini eleştirerek sitem etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise binanın onarım işlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek Karadağlı'ya cevap verdi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.


Advertisement