Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arat Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arat Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, "İş kazalarının Türkiye'de tamamen bitirilmesini, bu konudaki farkındalığı amaçlayan bir projeyle seferberliğe başlıyoruz.

26.05.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, "İş kazalarının Türkiye'de tamamen bitirilmesini, bu konudaki farkındalığı amaçlayan bir projeyle seferberliğe başlıyoruz." dedi.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret eden Arat, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arat, Bakanlık bünyesinde oluşturulan 12 ayrı heyetle ülke genelinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu toplantıların odağı iş sağlığı ve güvenliği. Bunu başlatan program ise İstanbul'da bundan yaklaşık 2 hafta evvel üçüncü hava limanında 'Hedef sıfır deklarasyon' diyerek bir deklarasyona başladılar. İş kazalarının Türkiye'de tamamen bitirilmesini, bu konudaki farkındalığı amaçlayan bir projeyle seferberliğe başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilecik'teki ziyaretleri kapsamında iş sağlığı ve iş kazalarına ilişkin genel değerlendirme yapacaklarını ifade eden Arat, şunları kaydetti:

"Değerlendirme yaptıktan sonra bir inşaat şantiyesi ziyareti gerçekleştireceğiz. Bunda da tabii odak noktası inşaat sektörü. Ne yazık ki ülkemizde gerçekleşen iş kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda gerçekleşiyor. Bu konuda bizim yaratacağımız farkındalık ve rehberlik faaliyetlerinin de odağını inşaat sektörü teşkil etmekte. Bu konuda hedef sıfır deklarasyonunda tüm paydaşların altına imza koyduğu, iş kazalarını ve ölümlü iş kazalarını bitirme amacıyla koyduğumuz hedefe ulaşmak için ne tür adımlar atabileceğimiz, ne tür tedbirler alabileceğimiz, bizim onlardan ve onların bizlerden mevzuat ve uygulamaya ilişkin taleplerini değerlendireceğimiz toplantı gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement