Çallı'nın Tablosu Açık Artırmayla Satılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Çallı'nın Tablosu Açık Artırmayla Satılacak

Osmanlı eserleri ile koleksiyonluk tablolardan oluşan Antik AŞ. 284. müzayedesi, 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

03.12.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk resim tarihinin önemli isimlerinden İbrahim Çallı'nın "Avluda Oturanlar" isimli tuval u¨zerine yağlı boya eseri, 1 milyon 750 bin lira açılış fiyatıyla satışa çıkacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Antik AŞ'nin Osmanlı eserleri ile koleksiyonluk tabloların yer aldığı 284. müzayedesi, 14 Aralık'ta Shangri-La Bosphorus Otel'de gerçekleştirilecek.

Türk resim tarihinin önemli isimlerinden eserlerin bulunduğu müzayedede ressam İbrahim Çallı'nın tuval u¨zerine yağlı boya tablosu "Avluda Oturanlar"ın yanı sıra, "Manolyalar", "Mevleviler", "Peyzaj", "Boğaziçi ve Yalılar", "Nakliye Kolu Eri" ve "Kordonda Gezinti" isimli eserleri de yer alacak.

Türk resminin usta isimlerinden Sami Yetik'in kontrplak u¨zerine yağlı boya tablosu "Vazo'da Şakayıklar" 550 bin, Halil Paşa'nın tuval u¨zerine yağlı boya eseri "Nil'de İlkbahar" 500 bin, Şevket Dağ'ın natu¨rmort tablosu 450 bin, Şeker Ahmet Paşa'nın natu¨rmort tablosu 350 bin, Halil Paşa'nın peyzaj eseri 300 bin, Nazmi Ziya'nın "Anadolu Hisarı ve Göksu" ile "Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Ku¨lliyesi" isimli tabloları da 250'şer bin liraya satışa sunulacak.

Fausto Zonaro, Leonardo de Mango, Prieur Bardin, Fabius Brest ve Presiozi imzalı İstanbul konulu peyzajların da yer aldığı müzayedede ayrıca, hilye-i şerifler, hat levhaları ve Kur'an-ı Kerim'ler, Osmanlı ailelerine ait tuğralı gümüşler, değerli mücevherler ve mobilyalar da satılacak.

Antik AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam'ın yöneteceği müzayedede, 200 eser antika meraklılarıyla buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çallı'nın Tablosu Açık Artırmayla Satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement