Çalmadık Kapı Bırakmadılar "Hızır" Gibi İmdada Yetiştiler - Son Dakika
Güncel

Çalmadık Kapı Bırakmadılar "Hızır" Gibi İmdada Yetiştiler

Diyarbakır'da, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen "Kayapınar Hızır Projesi" kapsamında kurulan ekip tarafından 8 ayda 69 bin 278 hane ziyaret edilerek, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardım ulaştırıldı.

20.07.2018 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen "Kayapınar Hızır Projesi" kapsamında kurulan ekip tarafından 8 ayda 69 bin 278 hane ziyaret edilerek, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardım ulaştırıldı.

Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ozan Balcı'nın öncülüğünde, "Kayapınar'da çalınmayacak kapı, gidilmeyecek ev kalmayacak" sloganıyla başlatılan "Kayapınar Hızır Projesi" ile binlerce vatandaşa ulaşıldı.

Ekiplerin, kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahibi aileleri yerinde tespit etmesinin ardından aktarılan talepler, Balcı başkanlığında toplanan komisyonda değerlendiriliyor.

Balcı'nın talimatıyla Kayapınar Hızır ekibinin tespit ettiği ailelere talepleri doğrultusunda gerekli yardımlar ulaştırılıyor.

Bu kapsamda 8 ayda 69 bin 278 haneyi ziyaret eden ekipler, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardım götürdü.

"Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz"

Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında ekiplerin ilçedeki haneleri ziyaret ettiğini söyledi.

Yapılan ziyaretlerde devlet büyüklerinin selamlarının da vatandaşa iletildiğine işaret eden Çelik, "Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşın ayağına giderek, devlet millet bütünleşmesini sağlamak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Kaymakamımızın selamlarını götürdük vatandaşlarımıza. Bunun yanında kendilerinin bir ihtiyaçları olup olmadığını, kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini sorduk." dedi.

Vatandaşın talep ve şikayetlerini aynı gün içerisinde ilgili birimlere ilettiklerini dile getiren Çelik, verilen talimat üzerine sorunların bir haftada çözümünü sağladıklarını belirtti.

"Çocuksa oyuncağına kadar, hastaysa hasta bezine kadar alıyoruz. Projemizin temel gayesi, sevgiyi, muhabbeti, hürmeti paylaşmaktır. Bunun yanında amacımız ümmet bilincini yayarak, beraber olmak, bir olmak ve hizmet etmektir." diyen Çelik, projelerinin temelinde samimiyet olduğunu aktardı.

Çelik, "Vatandaşlarımız son 20 yıldır belediyeden böyle bir hizmet görmediklerini söyledi. '30 yıldır Diyarbakır'da yaşıyorum ama devlet adına beni ziyaret eden olmadı.' diyenler var. Vatandaş diyor ki 'Bana değer veriliyor, kapıma kadar geliniyor, hal hatırım soruluyor.' Bütün vatandaşlarımız memnun oldu. Geri dönüşlerin tamamı olumlu yönde. Bu anlamda çok mutlu oluyoruz." şeklinde konuştu.

Hızır ekibi koordinatörü Emrah Deniz, ekip olarak kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerini tespit edip, gerekli yardımları yaptıklarını bildirdi.

Deniz, ekip olarak ziyaretlerini sürdüreceklerini, ihtiyaçları tespit ederek, gereken yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

Ev yapmak isteyen vatandaşa çimento ve demir yardımı

Hızır ekibi tarafından ilçeye bağlı Kaldırım Mahallesi'nde gerçekleştirilen ziyarette üç ailenin ihtiyaçları tespit edildi.

Maddi durumları iyi olmayan iki aile ev yapmak istediklerini, bir aile de çamaşır makinesine ihtiyacı olduğunu bildirdi. Harekete geçen ekipler ev yapmak isteyen aileye 400 torba çimento ve 8 ton demir yardımı yaparken, talep eden aileye de çamaşır makinesi hediye edildi.

İnşaat malzemesi yardımı yapılan Hacı Açıkgöz, belediyenin desteğiyle kendilerine ev yapacaklarını aktardı.

"Yetkililer gelip, evimizi gördü. Allah razı olsun demir, çimento yardımında bulundular. Ellerinden gelen yardımı yaptılar." ifadelerini kullanan Açıkgöz, bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalmadık Kapı Bırakmadılar "Hızır" Gibi İmdada Yetiştiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalmadık Kapı Bırakmadılar 'Hızır' Gibi İmdada Yetiştiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.


Advertisement