Cami Cemaatinin Termal Keyfi - Son Dakika
Yerel

Cami Cemaatinin Termal Keyfi

Uşak'ta sabah namazından sonra camilerden çıkan cemaat, belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle Kayağıl Termal Tesisleri'ne götürülerek hiçbir ücret ödemeden termal keyfi yapıyor Beledi...

25.10.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Uşak Belediyesi sabah namazından sonra camilerden çıkan cemaati Kayağıl Termal Tesisleri'ne götürerek şifalı termal sulardan faydalanmalarını sağlıyor.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce açılan Kayağıl Termal Tesisleri'ne halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Tesisin tanıtımı için özel çaba harcadıklarını, her yaştan kişinin tesisi kullanmasını istediklerini, özellikle orta yaş üzeri kişilerin termal tesisi sık kullanması gerektiğini belirten Erdoğan, cami cemaatlerine yönelik özel bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.Daha çok orta yaş ve üzeri kişilerden oluşan cemaatin büyük bölümünde kireçlenme, romatizma, eklem, kalp ve damar rahatsızlıkları görüldüğüne dikkati çeken Erdoğan şöyle konuştu:

"Cami cemaatlerine yönelik termal tesisle ilgili çalışma başlattık. Her gün sabah namazından sonra şehir merkezindeki bir caminin cemaatini otobüslerle termal tesise götürüyor, burada tesisle ilgili bilgilendirip cemaatin tesisteki şifalı sulardan hiçbir ücret ödemeden faydalanmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar 30 caminin cemaatini bu şekilde tesiste ağırladık. İlk zamanlar sadece erkekler geliyordu. Sonra eşlerinin de tesise gelmek istediğini duyduk. Tesisimizde erkekler ve kadınlar aynı anda ayrı ayrı bölümlerde tüm imkanlardan faydalanabiliyor. Son günlerde sabah namazından çıkan cami cemaatlerinin üyeleri eşleriyle birlikte otobüslerle tesise geliyor. İstedikleri kadar tesiste kalıyor, daha sonra ayrılıyorlar."

Projenin talep olduğu sürece devam edeceğine işaret eden Erdoğan, "Biz tesisi halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduk. Bir ayda 25 bin kişi tesisten faydalanmış. Ancak özellikle yaşlı kişilerin tesisten faydalanması sevindirici. Çünkü tesisteki sıcak su 20'ye yakın hastalığa iyi geliyor. Bunu biz söylemiyoruz Sağlık Bakanlığı ve çeşitli üniversitelerde yaptırdığımız tahlil sonuçları söylüyor. Cemaatin sabah namazı sonrası güne zinde başlaması, ağrılarından kurtulmuş rahatlamış başlaması bizi mutlu ediyor" dedi.

Uşak Belediyesi Kayağıl Termal Tesisi Müdürü Mesut Çalıkuşu da cami cemaatlerine yönelik uygulamanın olumlu tepkiler aldığını kaydetti.

Her gün saat 07.30'da tesise gelen kişileri karşıladıklarını, tesisle ilgili bilgilendirdiklerini, daha sonra tesisten faydalanmalarını sağladıklarını söyleyen Çalıkuşu, "Herkes çok memnun. Yaklaşık iki saat kadar tesiste kalan misafirlerimizi daha sonra yine otobüslerle mahallelerine bırakıyoruz. Bu güne kadar 30 camiden 2 bin kişiyi tesiste ağırladık" diye konuştu.

Zümrüt Cami  cemaatiyle tesise giden Karağaç Mahalle Muhtarı Mustafa Korkmaz ise etkinliğin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Özellikle kış aylarında etkinliğin devam etmesini isteyen Korkmaz, "Sabah erken camiye giden cemaat üyeleri termal keyfi yapıyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Sıcak suda stres atan kişiler, rahatlamış şekilde güne başlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cami Cemaatinin Termal Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement