Cami İmamının Derdest Edilmesi İddianamede - Son Dakika
Güncel

Cami İmamının Derdest Edilmesi İddianamede

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan...

28.11.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Kuleli Kaymak Mustafa Pas¸a Camisi imamının derdest edilmesine ilişkin görüntüler yer alıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz bölgelerinde yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin bin 318 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Darbecilerin kalkışma sırasındaki eylemlerinin yer aldığı bazı güvenlik kamerası kayıtları da iddianamede yer aldı. İddianamede, C¸engelko¨y Mahallesi Kuleli Caddesi Kuleli Askeri Lisesi kars¸ısında bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Pas¸a Camisi'ne ne ait gu¨venlik kamerası go¨ru¨ntu¨lerinde, şüpheli darbeci askerlerin cami imamı Osman Nuri Keskin'i derdest ederek götürdükleri görülüyor.

İddianamede, cami imamının gözaltına alınmasıyla ilgili şüpheli astsubay Gökhan Ceren'in beyanında, "Camilerden bu¨tu¨n halkın sokagˆa c¸ıksın s¸eklinde anonslarını duymamız u¨zerine Okul Komutanı Mürsel Çıkrıkçı, cami imamını getirmemiz ic¸in emir verdi. Bizde imamı aldık getirdik" ifadeleri yer aldı.

Mu¨s¸teki olarak ifadesi alınan imam Osman Nuri Keskin de "Kalkışma sırasında seladan hemen sonra, saat tahminen 00.30 sıralarında kanunlar c¸erc¸evesinde, halkımız sokagˆa c¸ıksın tas¸kınlık yapılmasın diye anons edildi. Bunlar merkezi sistemden oldu. Bu anons yapıldıktan sonra 40 veya 50 kis¸ilik bir asker grubu geldi. Bana hitaben 'sen sela verip milleti sokagˆa do¨ku¨yorsun. Sen kim oluyorsun da bu milleti sokagˆa do¨ku¨yorsun, çık dıs¸arıya, çıkacaksın' diye bagˆırdılar. Beni buradan alıp lisesinin nizamiye kısmına go¨tu¨rdu¨ler. Burada ru¨tbeli bir asker beni tehdit ederek 'sen şimdi git egˆer bu sela sesleri bir daha c¸ıkarsa nereye go¨tu¨recegˆimiz sen du¨s¸u¨n' diyerek tehdit etti" dedi.

Kuleli Askeri Lisesi'ndeki faaliyetleri sevk ve idare eden s¸u¨pheli Albay Muammer Aygar'ın bu durum kars¸ısında anonsların yaptırılmaması ve sela okunmaması ic¸in s¸u¨pheliler Go¨khan Ceren ve Ferhat Bayar'ı, imamın ikamet ettigˆi cami üzerindeki konutuna go¨nderdigˆi anlatılan iddianamede, şu¨phelilerin mu¨s¸tekiyi buradan alarak zorla Kuleli Askeri Okulu nizamiyesine getirdikleri belirtildi.

Şu¨pheli Aygar'ın camiden anons yapılmaması konusunda imam Keskin'i uyardıgˆı, "sen s¸imdi git egˆer bu sela sesleri bir daha c¸ıkarsa nereye go¨tu¨recegˆimizi sen du¨s¸u¨n? " yönünde so¨zler söylediği kaydedilen iddianamede, mu¨s¸tekiye yo¨nelik eylemlerin bu¨tu¨nu¨yle kis¸iyi hu¨rriyetinden yoksun kılma suc¸unu olus¸turduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cami İmamının Derdest Edilmesi İddianamede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement