Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

Yeni Zelanda'da 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırsının ardından, Yeni Zelandalılar İslam dini hakkında bilgi almak için camilere akın etti.

20.03.2019 11:27  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Zelanda'da terörist Brenton Tarrant tarafından düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırsının ardından içleri ısıtıcak bir video sosyal medyada paylaşılmaya başladı.

Yeni Zelandalılar cami saldırsının ardından İslam dini hakkında bilgi almak için camilere akın etti. Paylaşılan videoada yerde oturan Yeni Zelandalılar, İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgi aldı.

TERÖRİSTİN YENİ BİR SALDIRI PLANLAMIŞ OLDUĞU AÇIKLANDI

Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, cami saldırılarını düzenleyen teröristin başka bir saldırı daha planlamış olabileceğini açıkladı.

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, yaptığı açıklamada, Christchurch kentindeki iki camide ateş açarak 50 kişiyi öldüren teröristin, başka bir saldırıyı gerçekleştirmeye giderken güvenlik ekipleri tarafından yakalandığı ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle daha fazla detay vermek istemediğini söyleyen Bush, teröristin yakalanmasıyla daha fazla can kaybının engellediğini vurguladı.

Bush ayrıca soruşturmaya yardımcı olmak üzere Federal Soruşturma Bürosundan (FBI) yetkililerin Yeni Zelanda'ya geldiğini söyledi.

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

5 KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Yeni Zelanda polisi geçen cuma düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerden 5'inin kimliğini açıkladı.

Bu 5 kişinin Nur Camisi'nde hayatını kaybedenler olduğunu belirten yetkililer, kimliği tespit edilenlerin Yeni Zelandalı 71 yaşındaki Hati Muhammed Davud Nabi, 63 yaşındaki Muhsin Muhammed el Harbi, 36 yaşındaki Cüneyd İsmail, 3 yaşındaki Mucaad İbrahim ve Ürdünlü 38 yaşındaki Kamil Mohd Kemal Kamil Derviş olduğunu belirtti.

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

Polis yetkilileri, hayatını kaybeden 50 kişiden 21'inin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini duyurdu.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye 15 Mart'ta cuma namazı sırasında düzenlenen terör saldırılarında 50 kişi yaşamını yitirmişti.

CAMİ SALDIRISININ KURBANLAR DEFNEDİLMEYE BAŞLANDI

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının ardından ilk defin işlemi gerçekleştirildi. Saldırıda hayatlarını kaybeden Suriyeli baba ve oğlu cenaze töreninin ardından defnedildi.

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 44 yaşındaki Suriyeli mülteci baba ve 15 yaşındaki oğlunun cenaze törenleri Linwood İslam Merkezi yakınlarındaki bir mezarlıkta gerçekleştirildi. Yüzlerce Müslüman Christchurch'teki Linwood İslam Merkezi yakınlarındaki mezarlıkta toplanarak dua etti.

"BÖYLE KARŞINIZDA DURMAMALIYDIM, YANINIZDA YATMALIYDIM"

El-Nur Camii'nde öldürülen Khaled Mustafa geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda'ya ailesiyle birlikte mülteci olarak gelmişti. Khaled'in saldırıda yaralanan diğer oğlu 13 yaşındaki Zaid cenazeye tekerlekli sandalye ile katıldı. Zaid'in cenazede, "Böyle karşınızda durmamalıydım, yanınızda yatmalıydım" dediği öğrenildi.

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

Defin işlemleri cesetleri tanımlama süreci yüzünden ertelenmişti. Bugün daha fazla defin işlemlerini yapılacağı bildirildi.

Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti

Son Dakika Güncel Cami Saldırısının Ardından Yeni Zelandalılar İslam Dini Hakkında Bilgi Almak İçin Camilere Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • NEFES: NAMAZ KILDIĞIM ZAMAN ÇOK HUZURLU OLUYORUM.... 20 2 Yanıtla
  • Allah rahmet eylesin müslümanlara : Allah ın laneti terör e ve teröre destek veren lerin üzerine olsun 22 0 Yanıtla
  • Bulut: Bizde olsa böyle birşey kafirlere iyi olmuş derler. Adamlardaki medeniyete insanlığa bak çiçek getirmişler. Biz asla bunlar gibi olamayız asla. 11 9 Yanıtla
  • bunee: adamlara bak bizde olsa kimse takmaz 11 3 Yanıtla
  • Ceyceyyy : Şimdi bu vuran kişiler 50 kişiye cennet biletimi verdi diyonuz Ozaman buyuk adammiş Cennete gitmek isteyen bayan varsa itina ile vururum Illa vur diyen erkek arkadaşlardan para alirim ona gore 0 10 Yanıtla
  • asım: müslümanların çoğunlukta olduğu hiç bir yerde huzur yok.madem huzur islamda ne diye elin hristiyan yada ateist ülkelerine sığınıyorsunuz yada asalak gibi adamların başına bela oluyorsunuz 3 4 Yanıtla
  • İNSAN: ALLAH RAHMANDIR RAHİMDİR ,ÇOK BAĞIŞLAYANDIR.YERLERDE VE GÖKLERDE NE VARSA ONUNDUR.O KİMSEYE MUHTAC DEĞİLDİR.HERŞEY ONA MUHTACTIR.İYİNİNDE KÖTÜNÜNDE RIZGINI ANCAK ALLAH VERİR.ALLAHTAN GELDİK YİNE ALLAHA DÖNECEĞİZ.YAPTIKLARIMIZDAN VE YAPMADIKLARIMIZDAN HESABA ÇEKİLECEĞİZ.ŞÜPHESİZ ALLAH HER ŞEYİ HAKKI İLE GÖRÜP BİLENDİR.ALLAH RAHMANDIR RAHİMDİR ÇOK BAĞIŞLAYANDIR.O ZAMAN ANCAK RABBİNİZE SIĞININ.BÖYLECE SİZLERİ EBEDİ KALMAK ÜZERE CENNETİNE ALSIN. 4 2 Yanıtla
  • Camilerimize saygımız sonsuzdur: Camilerimiz ve namazımız can damarımızdır....huzurumuzdur...kim bu huzuru bozuyorsa allah belasını versin,kökleri kesilsin 3 2 Yanıtla
  • ysf: yeni zellanda adamdır halkı adamdır terörist amerıkadır 3 1 Yanıtla
  • ADANASPOR lu Emin: Zelanda baskani musluman ol Turkiye de seni şeyhulislam yapayim 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement