Camiler ve Din Görevlileri Haftaları - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftaları

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, camilerde insanların farklı düşüncelere sahip olan insanlarla "bir" olma bilinci kazandıklarını bildirdi.

01.10.2012 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, camilerde insanların farklı düşüncelere sahip olan insanlarla "bir" olma bilinci kazandıklarını bildirdi.

Alparslan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, caminin kelime olarak toplayan, bir araya gelen anlamları taşıdığını belirterek, camilerin, insanları ayrım gözetmeden aynı safta topladığı için bu adı aldığını kaydetti.

Camilerin dua ve ibadetlerin Allah'a arz edildiği üzüntü ve sevinçlerin paylaşıldığı bir yer olduğunu vurgulayan Alparslan, "Camilerde insanlar, aynı secdeye baş koyarak, aynı yaratıcıya ibadet ederek, aynı yerde hiçbir ayrım gözetilmeksizin saf tutarak, kendisinden rengi, ırkı, düşünceleri farklı olan insanlarla 'bir' olma bilincini kazanmaktadırlar. Camiler, İslam'ın insanlığa bahşedilişinden beri çok önemli fonksiyonlar icra etmişlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Din görevlilerinin de insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, toplumun her kesimine eşit mesafede yaklaşarak dini ihtiyaçların giderilmesine öncülük ettiklerini vurgulayan Alparslan, şöyle devam etti:

"Din görevlilerimiz, evrensel bir din ve evrensel bir anlayış olan yüce dinimiz İslam hakkında toplumu bilgilendirmek ve topluma örneklik etmenin yanında, toplumda çevre bilinci oluşturma, insan hakları, eşitlik, hoşgörü, sevgi ve barış gibi evrensel değerleri pekiştirme yönünde gösterdikleri çabaları da iftiharla izlemekteyiz. Bu vesileyle tüm din görevlilerinin 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor ve hizmetlerinde başarılar diliyorum."

Muhabir: Enes Kaplan

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement