Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman ve İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

01.10.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman ve İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Vali Kaban, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, kentte Diyanet İşleri Başkanlığı ile İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenecek Uluslararası Cami Sempozyumu'nun kent için bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Öncelikle toplumun kendi değerlerini bilmesi gerektiğinin üzerinde duran Kaban, "Bu haftayı kutlarken, bir taraftan da yürütülmekte olan camiler ile ilgili çalışmalardaki çabaları takdir etmeden geri kalamıyorum. Özellikle de üniversitemizde yapılmakta olan güzel bir cami projemiz var. Yeşilyurt'ta bir çalışmamız var, Battalgazi de Kernekte yapılacak olan güzel cami kompleksi var. Ben bu vesileyle o cami projelerine katkı veren herkese de buradan sevgiyle saygıyla anmayı bir borç addediyorum. Bunların hepsi Malatya'ya yakışan şeylerdir. Malatya bunların hepsi ile güzeldir." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ümit Çimen de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın her yıl olduğu gibi bir tema ile başladığını belirterek, bu yıl ki temanın "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olduğunu aktardı.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman süresince, "Uluslararası bir cami sempozyumu valiliğimizin himayelerinde, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da katkılarıyla yapılacak. Camiler konusu görüşülmüşken gönül coğrafyamızın daha bu etkinliğe şahit olmasını istedik." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement