Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

02.10.2018 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olarak belirlendiğini söyledi.

İlçede bu temaya yönelik etkinliklerin düzenleneceğini vurgulayan Özdemir, "1986 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl ekim ayının ilk haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kabul edilmiştir. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle, din görevlisinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak. Din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur'an kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakarlıklarda bulunan hayır sahipleri hatırlanacak. Toplumu din ve dini konularda aydınlatmak gibi ulvi bir vazifeyi omuzlamış diyanet camiasının bir ferdi olarak, camiler haftasında da toplumumuza dini konularda aydınlatıcı bilgiler vermeyi amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Daha sonra Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, "Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler" adlı konferans verdi.

Programa, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı Vekili Başkan Yardımcısı Ali Karacan, CHP İlçe Başkanı Ali Kara, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Toplantıda, göreve seçilen 31 mahalle muhtarı tebrik edildi ve kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişareye önem verildiği vurgulandı. Toplantıya, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü, sahil güvenlik komutanı ve diğer kurum amirleri ile muhtarlar katıldı.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.


Advertisement