Adana'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Adana'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Adana\'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Adana Müftülüğü ile ilçe müftülükleri, 2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tören düzenledi.

02.10.2013 14:06  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Müftülüğü ile ilçe müftülüklerin ortaklaşa hazırladığı 2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tren düzenlendi.

Seyhan Kültür Merkezi'ndeki İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Sabancı Merkez Camii İmam-Hatibi Pehlivan Kalıntaş'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Seyhan Müftüsü Halil Uzun açılış konuşmasını yaptı. Uzun, konuşmasında tüm din görevlilerini vasıf ve kadrolarına göre ayrı ayrı selamlayarak haftalarını tebrik etti.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimine geçildi. Din Görevlileri adına Ulu Camii İmam-Hatibi Ali Tufan ve ilçelerden bazı vaiz ve Kur'an kursu öğreticileri de günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yaptı.

Adana il Müftüsü Arif Gökce de yaptığı konuşmasında, "Bizler daha iyi çalışmak zorundayız buna hem kendimizin hem toplumun ihtiyacı vardır. Millet bizden çok şey beklemektedir, bu konuları kendimize dert edinmeliyiz" dedi.

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil'in konuşmasının ardından Çukurova İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş "Hz. Peygamberden Günümüze Cami ve Mescidlerin Tarihsel Fonksiyonları" konulu bir konferans sundu.

Ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla her ilçeden 3 din görevlisine başarı belgesi ödülü törenine geçildi.

Seyhan Müftülüğü personellerinden Ulu Camii İmam-Hatibi Ali Tufan, Tepebağ Kuran Kursu Öğreticilerinden Ahmet Nevruz ve Daruşşifa Camii Müezzin Kayyımı Bekir Şen başarı belgelerini aldılar.

Tören, Seyhan Müftülüğünün davetlilere verdiği ikramlarla sona erdi - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement