Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak

Camiler ve din görevlileri haftası nedeni ile basın toplantısı düzenleyen Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, kutlanacak hafta ile ilgili bilgi vererek "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu hatanın ana teması ‘cami ve gençlik’ olarak belirlendi" dedi.

13.10.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Camiler ve din görevlileri haftası nedeni ile basın toplantısı düzenleyen Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, kutlanacak hafta ile ilgili bilgi vererek "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu hatanın ana teması 'cami ve gençlik' olarak belirlendi" dedi.

Niğde müftülüğü hizmet binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Niğde il müftüsü Alaaddin Gürpınar; Niğde'de inşaatı devam eden ve restorasyon çalışmaları yapılan camiiler hakkında bilgi vererek "ilimizde Niğde üniversitesi ve derbent mezarlığı arasında kalan bölge haricinde büyük bir ihtiyaç kalmamıştır" dedi.

Toplantıda her yıl olduğu gibi bu yılda Ekim ayının ilk haftasını camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlandığının altını çizen Gürpınar, "Bu yıl kurban bayramına denk gelmesi münasebeti ile 13-18 Ekim tarihleri arasında kutlamaktayız. Bu konuda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de diyanet işleri başkanlığı ve diyanet vakfı başkanlığı müşterek programlar yapmaktalar. Camilerimiz ve din görevlilerimizin fonksiyonlarına dikkat çekiyor, ihtiyaç duyulan yerlere yeni camilerin yapılması ve din görevlilerimizin kamuya çok daha değerli hizmetler sunabilmesi adına çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede ilimizde mevcut bulunan camilerden başka ihtiyaç duyulan, özellikle il merkezinde derbent mezarlığından Niğde Üniversitesine kadar olan bölümde şiddetle camiye ihtiyaç vardır. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımızın da destekleri ile sabancı yurdu karşısında bulunan caddede ulu camii yapım inşaatına başlanmıştır. Çok kısa bir sürede de inşallah yeni devlet hastanesi mevkiinde iki hayırsever vatandaşımızın yardımları ile iki adet camii inşaatına başlanacak. Bu yönüyle camiler haftasında bir yıl öncesinden hedef olarak önümüze koyduğumuz ihtiyaç olan bölgelere camii inşalarının biran önce bitirerek Niğdelilerin hizmetine sunmak olacak. Ayrıca yine bu güzel haftada daha önceden planlanan yatılı hafızlık erkek Kur'an kursumuz Selçuk mahallemizde inşaatının altıncı katının atıldığı müjdesini vermek istiyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında burasının hizmete girmesini bekliyoruz. Bunun yanında Hemen bu hafta içerisinde Talayhan Camii yanında yine 110 kişilik yatılı hafızlık kız kuran kursumuzun temelini atacağız" dedi.

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla ihtiyaç duyulan yere camii yapmanın yanı sıra mevcut camilerin de restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Müftü Gürpınar; "Sayın valimiz bu konuya özel bir ilgi göstermektedirler. Afife Hanım Camii, sıralı camii ve Kığılı camii restorasyonlarının devam etmektedir. Fakat Sungur Bey Camii projelendirme sıkıntıları devam ettiği için Niğde'nin göz bebeği tarihi eser camimiz ilgi ve sevgi beklemektedir. Umarız bu camimizde en kısa zamanda restore edilir. Yine köylerimizde de Kur'an kursu inşaatlarımız devam etmektedir. İhtiyaç duyulan yerlere vatandaşlarımızın taleplerine cevap verecek bir kuran kursu inşaatımız var" dedi.

"Camilerimiz ne kadar ihtişamlı olursa olsun biz bu hafta münasebetiyle diyoruz ki camilerimizde büyüklük, süsleme, mimari estetiklik önemi olduğu kadar oralarda birlik beraberlik ve huzur içerisinde ibadet bir o kadar önemlidir" diyen Gürpınar, "Tabi bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız camiler ve din görevlileri haftasını başka bir tema ve anlam katarak kutlama yoluna gitti. Camii ve gençlik konusunda özellikle öyle bir karar alındı. ve camiler ve din görevlileri haftasında 'geç kalma genç gel' diyerek gençlerimizin camilere olan ilgisini bağını artırma yolunda bir takım çalışmalar ve konferanslar yapılacak.

Yine hafta boyunca kamu kurumlarımız, hastaneler ve esnaf ziyaretlerinin yanı sıra öğrencilerimiz tarihi camilerimizi ziyaret edecekler. Haftanın önemine istinaden yapılan etkinlikler içerisinde camii ve Kur'an kurslarımızda genel temizlik yapılacak. 16 Ekim Perşembe günü saat 09.30'da prof. Dr. Ali Erbaş tarafından Cami ve Gençlik konulu konferans verilecek. Yine Niğde'de yıl içerisinde Başarı personele başarı ve plaket verilecek" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement