Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Van'ın Çaldıran ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" adlı konferans düzenlendi.

02.10.2018 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" adlı konferans düzenlendi.

Çaldıran Müftülüğünün katkılarıyla Yavuz Selim Ortaokulunda düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, din hizmetine ömrünü adayan herkese minnettar olduklarını belirtti.

Camilerin önemine değinen Dundar, "Din hizmetine adanmış ömürler sadece din adamlarına değil, tüm Müslüman alemine adanmıştır. Camilerimize her dönem sahip çıkılması gerekiyor. Camiler sevgi, bilgi ve birlik mekanıdır. Camilerin fiziki imarı çok önemli olduğu gibi maddi imarının yanında cemaatsiz bırakılarak garip hale getirilmemeli. İçi ibadetle şenlendirilmelidir. Camilerde iyi atmosfer bulup buradan istifade edersek kesinlikle huzur buluruz." diye konuştu.

Programda, İlçe Müftüsü Fikri Göncü de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konferansa, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement