Caminin altından geçmeden bu köye girilmiyor - Son Dakika
Yerel

Caminin altından geçmeden bu köye girilmiyor

Caminin altından geçmeden bu köye girilmiyor Bu köye gelenler caminin altından yollarına devam ediyor Caminin altından 141 yıldır geçen yolu görenler şaşırıyor Denizli'de 1880 yılında yapılan caminin altından otomobil ve vatandaşlar geçerken, misafir olarak gezmeye gelenler ise...

14.01.2021 13:13  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Caminin altından geçmeden bu köye girilmiyor

Bu köye gelenler caminin altından yollarına devam ediyor

Caminin altından 141 yıldır geçen yolu görenler şaşırıyor

DENİZLİ - Denizli'de 1880 yılında yapılan caminin altından otomobil ve vatandaşlar geçerken, misafir olarak gezmeye gelenler ise gördükleri karşısında şaşkına uğruyor. Yaklaşık 141 yıldır caminin altında yol bulunduğu ve sürekli olarak kullanıldığı belirtildi.

Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Gümüşsu Mahallesinde 1880 yılında yapılan Dere Cami'nin altından geçen yol bölgeye gelenlerin dikkatini çekiyor. Mahalle sakinleri yaklaşık 141 yıldır cami yapıldığından bugüne kadar altından yol geçtiğini belirtti. Caminin aşağı tarafında bulunan evlere ulaşmak için caminin altında bulunan boşluğun yol olarak kullandığı belirtildi. İlçeye ve mahalleye dışarıdan gelen misafirler yol ile camiyi aynı noktada gördüğünde şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

"Bu caminin altından arabalar gelip geçer"

Caminin yapım tarihinin 1880 yılı olduğunu belirten Ahmet Kaçar, "Cami çok eski Gümüşsu'nun ilk yerleşim zamanlarından kalma, o zamanlar burası Dere Mahallesi olarak geçiyordu ve mahalle camimizdi. 60 yıl önce cami restore edildi. O sırada camiye ilave yapılmış mahalle odası cami ile birleştirilmiş ek bina yaparken aşağıdaki evlere ulaşım aksamasın diye caminin altına yol bırakmışlar. Ben 7-8 yaşlarında iken bu cami tamirat geçirdi cami köylülerin dayanışmasıyla yenilendi. Cami 60 yıldır hiç bozulmadan bu günlere geldi. Ben kendimi bildim bileli bu caminin altı açıktır. Altından arabalar gelip geçer" dedi.

Cami cemaatinden Mehmet Aktürk, caminin altından geçen yol ile üç tarafa yol gittiğini belirterek "Caminin altındaki yol 60 yıldır var, kimse de rahatsız değil. Bu yol üç tarafa gider" dedi.

Caminin altından geçmeden bu köye girilmiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Caminin altından geçmeden bu köye girilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement