Çamlıyayla'da İğne Oyası Festivali - Son Dakika
Ekonomi

Çamlıyayla'da İğne Oyası Festivali

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bu yıl 3. kez düzenlenen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali'nde birbirinden güzel ürünler sergilendi.

13.08.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bu yıl 3. kez düzenlenen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali'nde birbirinden güzel ürünler sergilendi.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Kaymakamlığı, Çamlıyayla Belediyesi ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

İlçe merkezine kurulan festival alanındaki stantlarda, her renkten iğne oyaları sergilenerek, beğeniye sunuldu.

Çamlıyayla Kaymakamı Abdullah Yüksel, festivalin açılış konuşmasında, iğne oyalarının, el sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Milli kültürümüzün kendine özgü niteliklerini kaybetmeden, çağdaş boyutlar kazanması için kadın el sanatlarından olan oyaların, günlük yaşantımızda yerini alması, zamanla kaybolmaması, geçmişten gelen bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için toplum olarak seferber olmalıyız." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise iğne oyasının geçmişten geleceğe taşınan çok önemli bir geleneksel el sanatı olduğuna dikkati çekerek, iğne oyasının sadece Türkiye'de değil, uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı da hanımların el emeği göz nuruyla yaptıkları iğne oylarının yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı için çeşitli faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız festival ve tanıtım günleri ile fuarların ardından iğne oyasına inanılmaz bir şekilde talep gelmeye başladı. Hanımlar neredeyse talepleri karşılayamaz hale geldi." dedi.

Festivalde, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün mankenlerince iğne oyalarıyla işlenmiş 32 kıyafet sergilendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çamlıyayla'da İğne Oyası Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement