'Camoka' Karakteri Aynı Bana Benziyor! - Son Dakika
Magazin

'Camoka' Karakteri Aynı Bana Benziyor!

\'Camoka\' Karakteri Aynı Bana Benziyor!

Hasan Yalnızoğlu, "1963 yılında Suat Yalaz, sanki ben daha doğmamışken beni çizmiş.

20.01.2013 06:02  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat ve moda dünyasında tanınmasına rağmen Türkiye çapında istediği ünü yakalayamayan Hasan Yalnızoğlu, "Daha tanınır olmak için Survivor'a katıldım" diyor. Yalnızoğlu, 'Dansın Sultanları'nın (Sultans of the Dance) baş dansçısıyken yaşadıklarından Survivor macerasına kadar her şeyi Quality of Magazine'den Yeşim Günal'a anlattı...

HIRS YAPTIM!

Ben Rizeli bir ailenin beş çocuğundan biriyim; babam tornacıydı. Ben fazla ilgi bekleyen bir ergendim. 'Bana özel ilgi göstersinler' diye lisede okulu bıraktım. Babam, beni okula dönmeye ikna etmek için tornacıya götürüyordu fakat ben hiç oralı değildim. Bir gün, bilardo salonunda işsiz güçsüz otururken siyaset tartışması yapıldı. Ben de fikrimi söyledim, oradakilerden biri "Sen önce liseyi bitir" dedi. Hırs yaptım, okula döndüm. Önce liseyi ardından da spor akademisini bitirdim.

Hayatım sporla geçti; uzun süre beden eğitimi öğretmenliği yaptım. Çok idealisttim, yetenekli çocukları bulup onları sporda geliştirmek istiyordum ama Türkiye'nin buna uygun bir ülke olmadığını gördüm. Boşa kürek çektiğimi anlayınca da öğretmenliği bıraktım.

KUDRET MÜTHİŞ BİRİ!

Şimdilerde 'Karaoğlan' filminde 'Camoka'yı canlandırıyorum. Suat Yalaz, sanki ben daha doğmamışken beni çizmiş. 'Camoka' karakteriyle birebir benziyoruz.

Filmin yönetmeni Kudret Sabancı müthiş biri... Senaryoya hakim, hikayenin içine bu kadar giren, oyuncusunu böyle tanıyan bir yönetmen görmedim ben.

Filmin yapımcısı Erol Avcı... Film, 12 milyonluk dev bir prodüksiyonun ürünü. Kemerburgaz'da üç farklı şehir kurularak hikayenin geçtiği yüzyıla birebir uygun bir atmosfer yaratıldı. 'Karaoğlan'ı Volkan Keskin oynuyor ve bence o da 'Karaoğlan'a benziyor.

KENAN VE BEN AYNI YIL BEST MODEL OLDUK!

Bir dönem mankenlik de yaptınız. O nasıl oldu?

Bir dönem Best Model'a katıldım. O yıl, Kenan İmirzalıoğlu'yla aynı puanları alarak birinci olduk. Ben Hindistan'da Türkiye'yi temsil edip ikinci oldum ve profesyonel olarak mankenlik yapmaya başladım. Uğurkan Erez, beni defilelerde dans ettiriyordu. Ben de daha estetik kazanmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Danslar Bölümü'nde ders aldım. Okulda bir kız arkadaşımız 'Dansın Sultanları' (Sultans of the Dance) diye bir grubun kurulacağını söyledi. Ben de onunla seçmelere gidip kazandım. İki sene sonra ayrıldım.

İYİ HİSSETMEDİM

Ayrılma nedeniniz neydi?

Kendimi orada iyi hissetmiyordum. İnsana insan gibi, sanatçıya sanatçı gibi davranılmıyordu. Dansçılar hak ettikleri ücreti alamıyordu, yalanlar söyleniyordu. O gruptan ayrılan herkes sorunlu ayrıldı zaten.

SURVIVOR SAYESİNDE HERKES BENİ TANIDI!

Survivor yarışmasına da katıldınız. Bu yarışma istediğiniz ünü getirdi mi?

Evet getirdi. Halk tarafından tanınır hale geldim, yolda "Hoopp Hasan! Gel bir çay içelim" diyenler oluyor. Bu, çok hoş bir his. Survivor bana çok şey kattı, iyi ki katılmışım.

Peki, Survivor gerçekten izlediğimiz gibi mi yoksa kurmaca mı?

Survivor'da hiçbir kurmaca yok. Orada yemek verildiğini iddia eden arkadaşın sağlık sıkıntıları var bence. Ben orada 20 kilo verdim. Yemek verilse mümkün olur mu böyle bir şey sizce?

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Camoka' Karakteri Aynı Bana Benziyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement