Çan Belediyesi 7. Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Serhat Balcı Oldu - Son Dakika
Spor

Çan Belediyesi 7. Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Serhat Balcı Oldu

Çan Belediyesi 7. Yağlı Güreşleri\'nde Başpehlivan Serhat Balcı Oldu

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Serhat Balcı kazandı.

28.07.2018 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Serhat Balcı kazandı.

Çan Hacılar altı mevkiinde Çan Belediyesi güreş sahasında yapılan müsabakalarda 500'e yakın pehlivan katılırken, 50 güreşçi başpehlivanlık için mücadele etti. Finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan'ı puanlama ile yenen Serhat Balcı başpehlivan oldu. Üçüncülüğü ise Orhan Okulu ile Ali Gürbüz paylaştı. Bu yıl görkemli bir açılışla başpehlivanlık müsabakalarına giren başpehlivanlar Türk bayrağı ile sahada tur attıktan sonra finallere geçtiler. Üst üste 3 yıl güreş ağalığını alan Gökhan Mercan'a ağalık kemeri Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu tarafından takılırken, ağalık 2019 yılı ağalık yarışını 61 bin TL ile Çanlı İş adamı Yakup Köse aldı. Köse, ayrıca Çan Belediyesi Güreş kulübüne de 10 bin TL bağışta bulundu. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, burada yaptığı konuşmada, Bu yıl organizasyonun 7'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Güreşin ata sporu olduğuna dikkat çeken Başkan Kuzu, "Ata sporuyla yine halkımızın karşısına çıktık. Amacımız, medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak bu sporumuzu Çan'da ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla geleceğe taşımaktır" diye konuştu.

Güreşlere Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çan Belediyesi 7. Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Serhat Balcı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Maraton İzmir Başlıyor
    11:28 Maraton İzmir Başlıyor

    Beşincisi düzenlenen Maraton İzmir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı da bu organizasyonda yer alacak.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak
    11:18 Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak

    Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Alman temsilcisi NINERS Chemnitz'e konuk olacak. İstanbul temsilcisi, avantajlı bir skorla dönerek finalin ikinci ayağında ev sahibi olarak mücadele etmek istiyor. İki takımın istatistikleri de oldukça yakın.

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselebilir
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselebilir

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselmek için matematiksel hesapların oluşmasını bekliyor. İzmir ekibi, Giresunspor'u mağlup etmesi ve rakiplerinin puan kaybetmesi durumunda Süper Lig'e çıkacak.


Advertisement