Çan'da Yaban Hayvanlarına Yem Desteği - Son Dakika
Yerel

Çan'da Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Çan\'da Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Çan Kaymakamı Kakillioğlu ve Orman İşletme Müdürü Akkan, olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarının bulunduğu yerlere yem bıraktı.

13.02.2015 09:50  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kaymakam Nurettin Kakillioğlu ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken Yaban Hayvanlarının bulunduğu yerlere yem bıraktılar.

Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan ve Çan Orman işletme personeli ile beraber, yoğun kış şartları nedeni ile yiyecek bulamayan doğadaki kuş ve yaban hayvanları için ilçeye Bağlı Terzialan Beldesinin yüksek kesimlerine yem ve saman bıraktılar. Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, yaptığı açıklamada, "Orman işletme Müdürlüğü olarak İlçemizde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Ormanlarımızda bulunan yaban hayvanlarını, kuşları, karacaları, ve doğadan beslenen hayvanları korumak amaçlı onları yemlemek için bu bölgeye geldik. Yaban hayvanları doğanın vazgeçilmezi. Çan'da hava koşulları sert geçiyor. Yaban hayvanları da aç kalma tehlikesi geçiriyor. Bizim bugün burada amacımız yaban hayvanlarına hem ot hem de yem vermek aynı zamanda kamuoyunu Çan'da yaşayan yöresel insanımızı bilinçlendirmek. Doğamızdaki yaban hayvanlarına sahip çıkalım" dedi.

Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ise "İnsanlar doğada tek başına yaşamıyorlar. Ağacıyla, otuyla, kuşuyla, karacasıyla, boz ayısıyla hep beraber yaşıyoruz. Doğrudan fark etmesek de hayvanların hayatımıza çok önemi var. Belki bizden daha fazla, onlar ağaç dikiyorlar. Buradan Orman İşletme Müdürümüze çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi. Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan ve Orman İşletme personeli ile beraber yaban hayvanlarına 6 balya saman ve 50 kg mısır, 50 kg hazır yem, 50 kg buğday olmak üzere doğa da bulunan yaban hayvanlarına 150 kg yem bırakıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan'da Yaban Hayvanlarına Yem Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement