Can Dostları İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Güncel

Can Dostları İçin Seferber Oldular

Can Dostları İçin Seferber Oldular

Nilüfer Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Haftasında can dostları için çeşitli faaliyetlere imza atıyor.

04.10.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Haftasında can dostları için çeşitli faaliyetlere imza atıyor.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde ilk olarak belediye personelinin sokak hayvanlarına yönelik bilgilendirilmesine sağlandı. Veteriner İşleri Müdiresi Fikriye Eker, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret ederek #çünküönemsiyoruz rozeti taktı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nin kapılarını öğrencilere açan Veteriner İşleri Müdürlüğü, merkeze gelen öğrencileri hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda bilinçlendirdi.

Öğrencileri Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde ağırlamaktan ve onlara hayvan sevgisi aşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Fikriye Eker, merkezi, 22 okuldan bin 200 öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi. Eker, "4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nün bizim için ayrı bir anlamı var. İlçemizin çeşitli noktalarına hayvanların da yaşama alanlarımıza ortak olduğu ile ilgili broşürler, afişler asılmış olup,belediyemizin billboardlarında konu ile ilgili görseller yayınlanarak duyarlılığı artırıyoruz. Merkezimizde çocuklar da hayvan sevgisinin ve bilincinin artırılması maksadı ile talep eden okulları ağırlıyoruz. Merkezimizi ziyaret eden 22 okuldan toplam bin 200 öğrenciye bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdik" dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışmalarının konu alındığı 'Can Dostlar' isimli tiyatro çocuk oyunu ücretsiz olarak sahnelenirken, Konak Kültürevi'nde de başrollerinde İstanbul sokaklarının sıcak sakinleri olan kedilerin yer aldığı belgesel gösterimi yapıldı.

Nilüfer Belediyesi ve Carrefour AVM iş birliğiyle "1 Bize 1 Evsize" kampanyasıyla sokak hayvanlarına mama bağışı yapıldı.

Yüzüncüyıl Mahallesi'nde yer alan Pet Bahçesi işyeri ile organize edilen sosyal sorumluluk projesi #ekimdebarınaklarbaşkadır ise Ekim ayı boyunca devam edecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Can Dostları İçin Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement