Bakan Açıkladı: Cam Filmi Yasağını Kaldırmak İstedik Ancak Terör Nedeniyle Vazgeçtik - Son Dakika
Güncel

Bakan Açıkladı: Cam Filmi Yasağını Kaldırmak İstedik Ancak Terör Nedeniyle Vazgeçtik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmi yasağını kaldırmak istediklerini ancak Emniyet'ten terör olayları nedeniyle yasağın devam etmesi yönünde talep geldiğini açıkladı.

07.11.2017 16:25  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, günlerdir gündemden düşmeyen cam filmi yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"CAM FİLMİ YASAĞINI KALDIRMAK İSTEDİK"

Bakan Özlü, cam filmi yasağının hiç kalkmadığını vurgulayarak "Şu anda cam filmi taktırmış olan vatandaşlarımız da yasak varken cam filmi taktırdılar. Biz bakanlık olarak cam filmi yasağını kaldırmak istedik. Geçen yıl bu niyetimizi beyan ettik, ilgili kurumlardan da olumlu görüşler aldık ve yönetmelik yayımladık." diye konuştu.

"EMNİYET'İN TALEBİ ÜZERİNE YASAK YENİDEN GÜRÜŞÜLDÜ"

Özlü, söz konusu yönetmeliğe göre 26 Ekim 2017'de cam filmi yasağının kaldırılacağının açıklandığını ancak Emniyet Genel Müdürlüğünden bu konuda gelen taleplerin ardından konunun tekrar ele alındığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin, özellikle son dönemde artan terör eylemleri sebebiyle şüpheli şahısların tanınması ve tespitinde sıkıntı yaşandığını aktardıklarını dile getiren Özlü, bu nedenle de cam filmi yasağının kaldırılmaması yönünde görüş beyan edildiğini kaydetti.

"CAM FİLMİ TAKILI ARAÇ TERÖR EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİRSE SIKINTI OLUR"

Bakanlık olarak önce buna sıcak bakmadıklarına işaret eden Özlü, "Ancak cam filmi takılı bir araç, terör eylemi gerçekleştirirse ve burada çok sayıda insan hayatını kaybederse, bunun ülkemiz için büyük bir sıkıntı olacağını düşündük. Dolayısıyla cam filmi yasağının kaldırılması irademizi değiştirdik ve yasağın kalkmasının iptali yönünde karar aldık." ifadesini kullandı.

"YASAĞIN NEDENİ GÜVENLİK"

Özlü, cam filmi yasağının kalkmamasının, güvenlik gereği olduğunun altını çizerek, ülkedeki terör eylemlerinin sıfıra yakın bir noktaya gelmesi halinde, yetkililerin yasağı tekrar gözden geçirilebileceğini kaydetti.

"CAM FİLMİ ÖNEMLİ AMA CAN GÜVENLİĞİ DAHA ÖNEMLİ"

Cam filmi yasağının kapsamı hakkında bilgi veren Özlü, "Yönetmelikler ihtiyaçlara göre değişir, ihtiyaç hangi yöndeyse biz o yönde yönetmeliklerimizi revize ederiz. Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız. Sadece fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli arka camların kullanımı serbest. Yani aracın ön camı ile ön sağ ve sol camları renksiz olacak ancak arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Açıkladı: Cam Filmi Yasağını Kaldırmak İstedik Ancak Terör Nedeniyle Vazgeçtik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Açıkladı: Cam Filmi Yasağını Kaldırmak İstedik Ancak Terör Nedeniyle Vazgeçtik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yelkovan Kuşlarının Korunması Projesiyle Tehlike Altındaki Türün Detaylı Bilgilerine Ulaşılacak
    10:45 Yelkovan Kuşlarının Korunması Projesiyle Tehlike Altındaki Türün Detaylı Bilgilerine Ulaşılacak

    Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nün de paydaşı olduğu 'Yelkovan Kuşlarının Korunması' projesiyle tehlike altındaki türün beslenme, üreme, göç ve yaşam alanlarıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşılması hedefleniyor. Özel bir metotla kuşların sırtına bağlanan vericiler sayesinde saatte 70 kilometre hıza ulaşabilen yelkovan kuşlarının konumları 7/24 takip edilebilecek.

  • Denizli'de Yunus Timleri Bıçaklı Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi
    10:43 Denizli'de Yunus Timleri Bıçaklı Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde cadde ortasında tartıştığı kişiye bıçakla saldıran bir şahıs, devriye sırasında olay yerinden geçen yunus timlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Soruşturma başlatıldı.

  • Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları
    10:42 Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen yüzme yarışlarında başarılı olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinin yeni hedefi bölge ve Türkiye Şampiyonaları oldu. Kulüp, birçok barajı ve elemeyi geçerek 2024 Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Ayrıca, bazı sporcular bölge müsabakalarına ve milli takım seçme yarışlarına katılmaya hak kazandı.

  • Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem
    10:42 Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem

    Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan drone denetimlerinde, emniyet şeritlerini kullanan bir araç sürücüsüne 6 bin 439 TL trafik idari para cezası uygulandı. Sürücü, 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine aykırı davrandığı için cezalandırıldı.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.


Advertisement