Can Öncü Dünya Şampiyonluğu İçin Piste Çıkıyor - Son Dakika
Spor

Can Öncü Dünya Şampiyonluğu İçin Piste Çıkıyor

Can Öncü Dünya Şampiyonluğu İçin Piste Çıkıyor

MotoGP’nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup’ta mücadele eden yetenekli ikiz kardeşler Can ve Deniz Öncü’nün başarılı performansı devam ediyor.

07.09.2018 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MotoGP'nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup'ta mücadele eden yetenekli ikiz kardeşler Can ve Deniz Öncü'nün başarılı performansı devam ediyor. Kariyer basamaklarını hızla tırmanan ikiliden Can Öncü, Cumartesi günü Misano'daki yarışa dünya şampiyonluğu için çıkacak. Geçen sene Asya Yetenek Kupası'nda zafere ulaşan Deniz Öncü'nün ardından bir büyük başarı daha kazanacak olan Öncü Kardeşler, aynı zamanda Küçükler Moto 3 Dünya Şampiyonası'nda da mücadele ediyor.

Türk motor sporlarının geleceği Deniz ve Can Öncü'nün yarıştığı Red Bull Rookies Cup'ta heyecan sürüyor. Sezonun 6'ncı yarışı, Cumartesi günü İtalya'da, efsane Misano Pisti'nde koşulacak. MotoGP'nin altyapısı olarak kabul edilen organizasyonda Can Öncü dünya şampiyonluğu için piste çıkacak. Genel klasmanda ilk sırada bulunan Can, Jerez, Assen ve Sachsenring pistlerinde ilk sırayı almıştı. Bu sezonki formuyla öne çıkan 2003 doğumlu başarılı sporcu, son yarışta da istikrarlı performansını sürdürmek ve mutlu sona ulaşmak istiyor.

Deniz Öncü'nün geçen sene kazandığı Asya Yetenek Kupası'nın ardından ikinci bir büyük turnuvayı daha ilk sırada bitirmeyi amaçlayan Red Bull sporcusu, aynı zamanda Küçükler Moto3 Dünya Şampiyonası'nda da Red Bull KTM Ajo takımı adına mücadele ediyor.

Genel klasmanda Can 196 puanla zirvede yer alıyor. Deniz ise 134 puanla şampiyonada ikinci sırada bulunuyor.

İkilinin başarıları

Can Öncü, 2015'te yapılan Avrupa SuperMoto Şampiyonası'nda ikinci olmayı başarmıştı. Ayrıca Türkiye'de Motocross ve Roadracing yarışlarında podyumun ilk sırasında yer almıştı. Deniz Öncü ise kardeşi Can'ın birinci olduğu Türkiye yarışlarında ikinci, Can'ın ikinci olduğu Avrupa yarışında ise birinci oldu. Son olarak ise ikiz kardeşler MotoGP'nin altyapısı gösterilen Red Bull Rookies Cup'ta yarışmış, Can Öncü üçüncü Deniz Öncü dördüncü sırada yer almıştı. Asia Talent Cup'ta da Deniz Öncü şampiyon, Can Öncü üçüncü sırada tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Can Öncü Dünya Şampiyonluğu İçin Piste Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement