''Can'' Oyunu Sahnede - Son Dakika
Kültür Sanat

''Can'' Oyunu Sahnede

\'\'Can\'\' Oyunu Sahnede

"Can" oyunu Ocak ayında da sanatseverleri başka bir dünyaya götürüyor!

03.01.2012 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

85. doğum yılında Can Yücel'i anmak amacıyla Genco Erkal tarafından sahneye uyarlanan "Can" oyunu, Ocak ayında da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. "Can" aynı zamanda Türk resminin desen virtüözlerinden olan Mehmet Güleryüz'ün desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri ile birlikte izleyenlere bir sanat şöleni sunuyor.

Tiyatro Kumpanyası tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Kemal Kocatürk'ün yaptığı tek kişilik oyun "Can", Ocak ayında da Mehmet Güleryüz'ün görsel şöleniyle izleyicilerle buluşuyor. Oyun, Can Yücel'in hayat öyküsünü kendi şiirlerinden yola çıkarak sanatseverlere aktarırken Türkiye'nin son kırk yıl içerisinde geçirdiği değişimi de gözler önüne seriyor.

Oyunun müzikleri Ayça Kocatürk tarafından yapılırken, çevre düzenini Sırrı Topraktepe üstleniyor. Mehmet Güleryüz'ün 16 video deseni de oyuna müthiş bir derinlik ve görsellik katıyor. "Can", bir tiyatro oyunu olarak resim, şiir ve müzik dallarını aynı sahnede buluşturuyor.

Doğumundan, Adana Cezaevi yıllarına ve Datça'ya uzanan hayat hikayesini kapsayan "Can" oyunu 7 ve 21 Ocak tarihlerinde saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 20 Ocak saat 20:30'da ise Akatlar Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Can Yücel'in yeniden şiir, resim ve müzikle can bulmasına şahit olmak isteyenler, oyunun biletlerini tüm Biletix şubelerinden ve oyunun sahne alacağı tiyatro gişelerinden temin edebilirler.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement