Can Yücel 2 Nisan'da Ankara Sanat Tiyatrosu'nda - Son Dakika
Güncel

Can Yücel 2 Nisan'da Ankara Sanat Tiyatrosu'nda

Şair Can Yücel, Tiyatro Kumpanyası'nın ses getiren tek kişilik oyunu "Can" 2 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Ankara Sanat Tiyatrosu'nda tiyatro ve şiir sevenlerle buluşuyor.

28.03.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair Can Yücel, Tiyatro Kumpanyası'nın ses getiren tek kişilik oyunu "Can" 2 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Ankara Sanat Tiyatrosu'nda tiyatro ve şiir sevenlerle buluşuyor.

Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, hayatın içinden hiç eksilmeyen Türkiye'nin en önemli şairlerinden Can Yücel'i, kendi dizeleri ve hayat öyküsüyle yeniden ölümsüzleştiriyor. Aynı zamanda Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı sosyo-politik değişimlere de ışık tutuyor.

2011 yılında ilk kez sahneye konan, Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan "Can" oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz'ün video-desenleri ve Ayça, Kocatürk'ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılan oyun, yalın bir sahne düzenine ve özgün bir anlatıma sahip. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor. Oyunun biletleri, www.tiyatrokumpanyasi.com adresinden, Biletix'ten ve oyunun gösterimde olduğu tiyatro gişelerinden temin edilebiliyor.

-TİYATRO KUMPANYASI-

Kemal Kocatürk'ün "Yalansız, yalın ve harbiden tiyatro" söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, 2011'de Can Yücel'den Genco Erkal'ın uyarladığı ve Kemal Kocatürk'ün yönetip oynadığı "Can" adlı tek kişilik oyunla tiyatro dünyasına merhaba demişti. Yayınladığı tek kitapla 50'nin üzerinde baskıya ulaşan ve Türkiye'nin en çok okunan şairlerinden biri olmasıyla ünlenen Ahmed Arif'in yaşam öyküsünü "Hasretinden Prangalar Eskittim" adlı oyunuyla 2012'de şiir severlere aktaran Tiyatro Kumpanyası, 2013 başında çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı "Oturan Boğa" adlı çocuk oyununu sahneye koymuştu. Aynı yıl mutsuz bir ailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsünün anlatıldığı "Küçürekkız" ise, önce Makedonya'daki Mot Festivali'nde, daha sonra da İstanbul'da izleyiciler ile buluşmuştu. Ve son olarak da masal tadında politik güldürü oyunu "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" sahnelendi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Can Yücel 2 Nisan'da Ankara Sanat Tiyatrosu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement