Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Tırı Sivas'ta - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Tırı Sivas'ta

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Tırı Sivas\'ta

Çanakkale Savaşlarında kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Tırı, Sivas'ta ziyarete açıldı.

24.03.2014 15:40  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'ndan kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi TIR'ı Sivas'ta ziyarete açıldı.

Atatürk Etnografya Kongre Müzesi Bahçesi'nde getirilen gezici müzenin açılışını Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu gerçekleştirdi.

Açılış öncesi konuşan Sivas Valisi Alim Barut; " Milletler hayatında dönüm noktası olan mutlaka takvim yapraklarında işaretlenmesi gereken önemli günler vardır. İşte Türk milletinin hayatında da 18 Mart 1915 çok önemli bir gündü çünkü etkisi bugünlere kadar geliyor. Eğer 18 Mart 1915'te deniz zaferi kazanılmasaydı daha sonraki karaya çıkışlarda, kara savaşlarında düşman kuvvetleri alt edilmeseydi biz bugün burada sergi açamazdık. Cumhuriyet'imize kavuşabilir miydik? Kavuşamaz mıydık? Bilemiyoruz dolayısıyla bu tarih bu güne kadar Cumhuriyet'ten önce olsa bile Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarından biridir Çanakkale. Bizde bu sebeple özellikle orada şehit verdiğimiz dedelerimizin hatırasını yaşatmak durumundayız. Çanakkale'ye gittiğiniz zaman bunu rahatlıkla görebilirsiniz Anadolu'nun her yerinden, Anadolu'da ki her köyden orada topraklara karışmış toprağı can etmiş şehitlerimizi görürsünüz. Dolayısıyla bunların hatıralarını yaşatmamız lazım onlar neden bu topraklara can ettiler bunu bilmemiz lazım onun anlamına, manasına uygun yaşamamız lazım" dedi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu ise; " Önümüzdeki yıl Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı, 100'üncü yılı etkinliklerine Türkiye gövde gösterisi yapacak şekilde hazırlanacak çok büyük projeler yapılıyor, hazırlanıyor ve devam ediyor. Bu kapsamda bizim Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak da gezici müze TIR'ı ile ilgili bir çalışma başlatıldı. 19 ay sürecek bu çalışma 81 vilayeti birer hafta arayla bu TIR'ımız gezecek. Kamuoyuna içindeki objeleri, savaş malzemelerini sergileyecek. Tabi ki Çanakkale'ye gidemeyenler için Çanakkale ruhunu anlayabilmek için son derece önemli bu 14'üncü vilayetimiz, 15'inci vilayet olarak Yozgat'a gidecek ve 19 ay sonuçlandığında tüm Türkiye'yi dolaşmış olacak. 18 Mart 2015'de bu proje tamamlandığında 100'üncü yıl etkinliklerine erişmiş olacak" ifadelerini kullandı.

4 bin parçadan oluşan Çanakkale Gezici Müzesi'ni gezen vatandaşlar oldukça duygusal anlar yaşadı. Vatandaşlar ilk günden gezici müzeye yoğun ilgi gösterdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Tırı Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement