Çanakkale-Ankara 17. Zafer Koşusu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale-Ankara 17. Zafer Koşusu

Cumhurbaşkanı Gül'e 18 Mart'ta sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Sivrihisar Kaymakamı Çakırtaş tarafından Polatlı Kaymakamı Bilgin'e teslim edildi.

18.03.2014 03:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla başlatılan "Çanakkale-Ankara 17. Zafer Koşusu" kapsamında, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 18 Mart'ta sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş tarafından Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'e teslim edildi.

Çanakkale'den başlatılan koşu kapsamında, toprak, su ve Türk bayrağının Eskişehir'deki atletlerce Sivrihisar ilçesine ulaştırılması dolayısıyla hükümet konağı önünde tören yapıldı.

Emanetleri teslim alan Kaymakam Çakırtaş, yaptığı konuşmada, "Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin gördüğü, en azgın toplulukların Türk topraklarını parçalamak için oluşturduğu eli kanlı düşmanlara karşı, kınalı kuzuların verdiği bir destantır. Bizlerde canları pahasına bu vatan topraklarını bizlere emanet eden ecdadımızı, bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Çakırtaş, konuşmasının ardından toprak, su ve Türk bayrağını, Polatlı Kaymakamı Bilgin'e teslim etti.

Programda, Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, mülki, askeri erkan ile öğrenciler hazır bulundu. - Eskişehir

Çanakkale-Ankara 17. Zafer Koşusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale-Ankara 17. Zafer Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement