Çanakkale - Biga'da Kanlı Takas: 1 Ölü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Biga'da Kanlı Takas: 1 Ölü

Çanakkale - Biga\'da Kanlı Takas: 1 Ölü

Altın ile Parayı Takas Etmek İçin Buluşan İki Grup Arasında Çıkan Anlaşmazlıkta Silahlar Konuştu

09.01.2011 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALTIN İLE PARAYI TAKAS ETMEK İÇİN BULUŞAN İKİ GRUP ARASINDA ÇIKAN ANLAŞMAZLIKTA SİLAHLAR KONUŞTU

Çanakkale'nin Biga İlçesi Akköprü Köyü yakınlarında 9 kilo sahte altın ile parayı takas etmek için buluşan iki grup arasında çıkan anlaşmazlıkta silahlar konuştu. 1 kişi tabancayla vurularak öldürüldü.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde define bulduklarını iddia eden 8 kişi, alıcı olduğunu söyleyen İstanbul'dan H.Ö. ve H.Ç. ile irtibata geçti. Pazarlık yapıp anlaşan iki grup, dün (cumartesi) saat 01.00 sıralarında, Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Akköprü Köyü yakınlarında buluştu. 9 kilo altın ile yüklü miktarda parayı takas etmek için bir araya gelen grup arasında anlaşmazlık çıktı. Çatışmada, Manisa'dan gelen 8 kişilik gruptaki H.A. vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Altınları alıp parayı teslim etmeyen H.Ö. ve H.Ç. geldikleri otomobille hızla olay yerinden kaçarken, ağır yaralı H.A. ise arkadaşları tarafından otomobile bindirilip Özel Biga Can Hastanesi'nin önüne bırakıldı. Önce Biga Devlet Hastanesi, ardından da Çanakkale Devlet Hastanesi'ne nakledilen H.A. müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri ise yaralı arkadaşlarını hastane önüne bırakıp kaçan grubun bulunduğu 48 GS 017 plakalı otomobilin peşine düştü. Fethiye'den kiralandığı saptanan otomobil Biga'dan Çanakkale yönüne giderken Balıklıçeşme Beldesi'nde durduruldu. Otomobildeki Ö.D., S.E., F.Y., S.Y. ve A.G. gözaltına alınırken, biri kadın 2 kişi ise karanlıkta izlerini kaybettirdi. Zanlıların sorgularının ardından, güvenlik güçleri, İstanbul'dan gelen H.Ö. ve H.Ç.'nin de peşine düştü. İkiliden H.Ö., şikayet üzerine, Çanakkale'ye gitmek için arkadaşından emanet aldığı ancak teslim etmediği otomobilin içinde İstanbul Zeytinburnu'nda yakalanıp gözaltına alındı. Çanakkale'ye getirilen H.Ö., uğruna 1 kişinin yaşamını yitirdiği, çatışmanın ardından yanlarına alıp kaçtıkları 9 kilo altının sahte olduğunu öğrenince şaşkına döndü. H.Ö.'nün suç ortağı H.Ç.'nin de halen arandığı bildirildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ö.D., S.E., F.Y., S.Y. ve A.G. ile H.Ö. sorgularından sonra Biga Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Biga'da Kanlı Takas: 1 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement