ÇANAKKALE'DE GAZİLERDEN MESAJ: 19 EYLÜL GURUR VE ŞEREF GÜNÜDÜR - Son Dakika
Güncel

ÇANAKKALE'DE GAZİLERDEN MESAJ: 19 EYLÜL GURUR VE ŞEREF GÜNÜDÜR

ÇANAKKALE'de, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 100'üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2021 11:33  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'de, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 100'üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan, konuşmasında "19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür" dedi.

Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz Komutanlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi çelenklerinin Atatürk Anıtı'na bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende Deniz Yarbay Anıl Yeşilyuva günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan da konuşmasında "19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazi' ve 'Mareşal' unvanı ile taçlandırıldığı gündür. 19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini, üniter yapısını, toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları ve 15 Temmuz' da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür" dedi.

ÇANAKKALE\'DE GAZİLERDEN MESAJ: 19 EYLÜL GURUR VE ŞEREF GÜNÜDÜR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇANAKKALE'DE GAZİLERDEN MESAJ: 19 EYLÜL GURUR VE ŞEREF GÜNÜDÜR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement