Çanakkale'de 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 29 Ekim Coşkusu

Çanakkale\'de 29 Ekim Coşkusu

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanırken, bir öğrencinin okuduğu şiir Vali Güngör Azim Tuna ve eşini ağlattı.

29.10.2012 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanırken, bir öğrencinin okuduğu şiir Vali Güngör Azim Tuna ve eşini ağlattı.

Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Ardından Çanakkale 18 Mart Stadı'nda tören düzenlendi. Vali Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özel ve Belediye Başkanı Gökhan, törene katılanların bayramını kutladı. Tuna, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmadığını, çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet'in bugün Türk insanının ufkunu genişlettiğini, ekonomik, sosyal ve siyasi hayata büyük bir dinamizm kazandırdığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün millet idaresinin verdiği güçle medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerlediğini, bölgesinde ve uluslararası arenada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Tuna, "Cumhuriyetimiz, ortak tarih ve hedef birliği içinde yükselmiş, anayasal vatandaşlık temelinde halkın kendini diğerinden üstün görmediği, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin tasada ve kıvançta bir, yüreği bayrak ve vatan sevgisiyle dolu olan Anadolu insanının bölünmez bütünlüğünün en güzel tezahürüdür. Cumhuriyet'in temsil ettiği değerler, bu topraklarda yaşayan erdemli insanlar tarafından benimsenmiş olup, insanımız devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun idraki içindedir. Türk milleti bugünlere nasıl gelindiğini asla unutmayacak, şanlı tarihine, milli benliğine sahip çıkacak, medeniyet yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Çanakkale Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Elifcan Erdoğan'ın okuduğu şiir ise Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna'yı ağlattı. Vali Tuna ve eşi, öğrenciyi protokol tribününe davet ederek tebrik etti.

Resmi geçitle sona eren törene CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, öğrenciler, sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement