Çanakkale'de 29 Ekim Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 29 Ekim Törenle Kutlandı

Çanakkale\'de 29 Ekim Törenle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın94’ncü yıldönümü, Çanakkale’de törenle kutlandı.

29.10.2017 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın94'ncü yıldönümü, Çanakkale'de törenle kutlandı.

Çanakkale'de düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daire müdürleri, öğrenciler, asker ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Tavlı, Tuğamiral Ertem ve Başkan Gökhan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajın ardından konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bizi milletimizin canı ve kanıyla kurulan Cumhuriyetimizin 94'ncü yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şehitler Diyarı Çanakkale'mizde de bağımsızlığımızın sembolü albayrağımızın gölgesinde coşku içinde bir doğum gününü milletimizin bağımsız ve çağdaş bir devlet olarak dünya ve tarih sahnesine yeniden çıktığı günü kutluyoruz" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halkoyunu gösterisi sunuldu. Kordonda ki tören, askeri birlikler ve öğrencilerden oluşan kortejin resmi geçişiyle sona erdi. Daha sonra kutlamalar çerçevesinde Çanakkale Boğazı'ndaki Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi botları ve Kıyı Emniyetine ait römorkörler gösteri yaptı. Ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Kordon Boyundaki devam etti.

Öte yandan bu yılki törenleri İçişleri Bakanlığının 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Çanakkale'ye gelen Diyarbakırlı öğrencilerde katılarak resmi geçit töreninde yer aldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 29 Ekim Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement