Çanakkale'de Ahilik Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Ahilik Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Çanakkale\'de Ahilik Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Çanakkale'deki Ahilik Haftası kutlamaları, kent merkezinde kortej yürüyüşüyle başladı.

11.05.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'deki Ahilik Haftası kutlamaları, kent merkezinde kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda son bulan yürüyüş sonrası çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ülke genelinde 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası kutlamarı için Çanakkale'de, kortej yürüyüşü düzenlendi. Kent merkezinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda son buldu. Vali Ahmet Çınar, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Çanakkale Milletvekili adayları Bülent Turan, İsmail Kaşdemir, CHP Milletvekili adayı Muharrem Erkek, MHP Milletvekili adayı Kürşat Tuna, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile esnaflar ile çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, anıta çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunan katılımcılar, İstiklal Marşı okudu.

Konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, "Ahilikten ders almak gerekir. Ahiler çalışmayı ibadet saymışlar; hiç ölmeyecek gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmışlardır. Dini esaslar içinde okuma yazma, insanlık terbiyesi, temizlik, evin ocağın düzeni, komşu hakları ve insan hakları hep gözetilmiştir. Ahilikte esnaf birbirlerini hep sahip çıkmış, kendisi siftah ettiğinde müşterisini yanındaki esnafa göndererek onunda kazanmasını sağlamıştır. Kendisi açken bile açları doyurmuş, hiçbir zaman birbirinin ekmeğinde gözü olmamıştır. Haksız kazanç sağlamamışlar, haksız rekabet yapmamışlardır. Ahilik, benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyetler hazinesidir. Ahilik bizim kültürümüzdür. Başladığı günden bugüne kadar hep birlikte yürüdük. Bundan sonra aynı ahilikte olduğu gibi geleneklerimiz sürecektir" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve Bindallı defilesi gösterisi gerçekleştirildi. Yılın Ahisi seçilen esnaflar ile kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazananlar kişilere belgeleri verildi. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödül verildi. Katılımcılara pilav ikram edildi. Bugünkü etkinlikler; mehteran takımın gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Ahilik Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement