Çanakkale'de Heyelan Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Heyelan Devam Ediyor

Çanakkale\'de Heyelan Devam Ediyor

Çanakkale-İzmir kara yolunun Erenköy beldesi bağlantı kısmında yeni bir toprak kayması daha oldu.

19.04.2013 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale-İzmir kara yolunun Erenköy beldesi bağlantı kısmında yeni bir toprak kayması daha oldu. Heyelanda bölgede çalışma yapan ekiplerin bazı araçları zarar gördü.

Daha önce defalarca heyelan olan bölgede yeni bir toprak kayması daha meydana geldi. Önceki aylarda yaşanan heyelanlarda Çanakkale-İzmir yolundaki viyadük büyük tehlike atlatmıştı. Viyadüğü kurtarmak için bölgede Karayolları ekipleri tarafından kazık çakma çalışması başlatılmıştı. Çalışmaların sürdüğü bölgede yaşanan toprak kaymasının sabah erken saatlerde meydana gelmesi, bir faciayı önledi. Ancak ekiplerin kullandığı bazı araçlar zarar gördü. Görevliler, "Daha dün burada iş makineleri çalışıyordu. Akşam işi bitiminde gittiler, sabah böyle heyelan oldu. Burası kaymaya devam ediyor. Kimseye bir şey olmaması sevindirici" dediler.

Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz ise, bu tehlikenin göz göre göre devam ettiğini söyledi. Özkurnaz, "Benim 2001 yılından beri söylediğim şeyler vardı. Doğaya insan eli değdi. Ondan sonra böyle şeyler oldu. Doğa intikamını alıyor. Gördüğünüz gibi yerinde durmuyor. Hala 'risk yoktur' diyorlar, ama tonlarca metreküp basınç viyadüğe dayandı. Bu sene olmasa birkaç yıl sonra burasının bu basıncı kaldırması mümkün değil" diye konuştu.

Bölgede inceleme yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Burada yapılması gereken, ilk başta heyelan malzemesini toparlamadan önce yamaç eğilimini azaltmaktı. Tepeden başlayarak sekiler oluşturacak ve ondan sonra sondajları yapacaktık. Sonra kazıkları çakacaktık. Sekileri oluşturmadan bu işlem yapıldığı için yamaç meyli yüksek kaldı, doğa dengesini bulamadı ve heyelan oldu. Şimdi kendi dengesini bulmaya çalışıyor. Eğer yamaç eğilimi azaltılsaydı bu heyelan olmayacaktı. Yetkililer tehlike yoktur diye beyanat verdi. Bu bölgelerde heyelanları önlemek artık mümkün görünmüyor. Artık burada doğa suçlu değildir, burada insan suçludur. İşi ehli olana vermeyenler suçlu. Heyelanla gelen bu malzemeyi temizlemek için şimdi öncekinden daha çok masraf yapmak gerekiyor" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Heyelan Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement