Çanakkale'de pandemi kurulu toplantısı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de pandemi kurulu toplantısı yapıldı

Çanakkale\'de pandemi kurulu toplantısı yapıldı

Çanakkale'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin görüşüldüğü il pandemi kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

09.10.2020 16:57  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin görüşüldüğü il pandemi kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali İlhami Aktaş başkanlığında Polis Evi'ndeki toplantıya Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve kurul üyesi kamu kurum temsilcileri katıldı.

İlhami Aktaş, koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında kurul üyeleri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Çanakkale genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Coşkun Bakar tarafından kentin son durumu, gelinen seviye, yapılan çalışmalar ve bundan sonra izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi.

Tüm dünyayı etkileyen bu pandemi sürecini hep birlikte iş birliği, güç birliği, gönül birliği ve el birliği içerisinde başarılı bir şekilde yürütmek mecburiyetinde olunduğunu belirten Vali Aktaş, "Koronavirüs ile mücadelenin olmazsa olmazı olan maske kullanımı, fiziki mesafe ve hijyen noktasında toplumun tüm kesimlerindeki farkındalığı artırmalıyız. Rahatlık ve rehavetin ciddi olumsuzluklara yol açabileceği gerçeğinden hareketle hem bireysel hem de toplumsal sorumluluklar noktasında virüsle olan mücadeleyi toplumun tüm kesimlerine yaymalıyız." dedi.

Aktaş, ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de salgını ile mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Pandemi ile mücadelede canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine ve duyarlı davranan Çanakkaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte koronavirüs salgınının yayılmasını önlemede başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Maske, mesafe ve temizlik konusunu aklımızdan hiç çıkartmayacağız"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de pandemi kurulu toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement