Çanakkale'de Şehit Komiser Anısına Hatıra Ormanı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de Şehit Komiser Anısına Hatıra Ormanı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, İstanbul'da 1997 yılında yapılan bir uyuşturucu operasyonunda şehit olan Komiser Yardımcısı Bora Barış Güler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

03.12.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, İstanbul'da 1997 yılında yapılan bir uyuşturucu operasyonunda şehit olan Komiser Yardımcısı Bora Barış Güler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Bora Barış Güler'in şehit olmasından etkilenen dönemin Alemşah Köyü Muhtarı Ahmet Erişken ve ihtiyar heyeti, aldıkları kararla 20 bin 500 metrekarelik alana çam fıstığı fidanları dikerek buraya şehidin adını verdi.

Okul arkadaşı olan Güler için hazırlanan bu alandan yeni haberdar olan Ezine Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, bölgede incelemelerde bulundu. Atıl durumdaki bu arazi, Yaşar'ın girişimiyle Ezine Kaymakamlığı, Ezine Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla yeniden düzenlendi.

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, şehidin adının verildiği hatıra ormanının ziyarete açılmasından dolayı gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin vefa örneğini göstermek için toplandıklarını söyledi.

Şehide Allah'tan rahmet dileyen Atik, "Biz hiçbir zaman şehitlerimizi unutmadık. Biz derken vatandaş olarak bunu söylüyorum ki bunun en güzel göstergesi burada düzenlemesi yapılan hatıra ormanıdır. Duyarlılıklarından dolayı muhtara ve köylülere teşekkür ediyorum. Biz böyle oldukça, bu değerlerimizi yaşattıkça bu vatanı, milleti kimsenin bölmeye gücü yetmeyecektir" dedi.

Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de vatanın birliğine, dirliğine, düşmanlarına karşı mücadele etme, halkın huzur ve güveni sağlama, gerektiğinde ölümü göze alarak çalışmayı sürdürme azmiyle bu mesleğe talip olduklarını vurguladı.

Son günlerde ülkenin birliğine, dirliğine kasteden, içten ve dıştan gelen hain unsurlara karşı polis ve askerin kahramanca mücadele ettiğini dile getiren Özden, şöyle konuştu:

"Mücadeleler sürdükçe biz de halkımızın huzuru ve güveni için üzerimize düşen ne vazife olursa yapacağız. Tabii ki görevler sırasında bazen şehitlerimiz oluyor. Bu da bu işin doğasında var. Allah herkese bu şehadeti nasip etmiyor. Bu vesileyle görevleri sırasında şehit olan güvenlik kuvvetlerimizin tüm şehitlerine rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun."

Tören Şehit Güler anısına mevlit okutulmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de Şehit Komiser Anısına Hatıra Ormanı - Son Dakika


Advertisement