Çanakkale'de Şehit Olan "Edirne İdadisi'nin" Öğrencileri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Şehit Olan "Edirne İdadisi'nin" Öğrencileri Anıldı

Edirne Atatürk Ortaokulu öğrencileri, 102 yıl önce aynı binada eğitim gören ve Çanakkale Deniz Zaferi'nde şehit olan okulun o zamanki adıyla Edirne İdadisi'nin öğrencilerini andı.

17.03.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Atatürk Ortaokulu öğrencileri, 102 yıl önce aynı binada eğitim gören ve Çanakkale Deniz Zaferi'nde şehit olan okulun o zamanki adıyla Edirne İdadisi'nin öğrencilerini andı.

Şehit öğrenciler için Sitti Şah Sultan Cami'sinde mevlit okutuldu, dua edildi ve vatandaşlara pilav ikram edildi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen anma programında ise şiir dinletisi sunuldu.

Dedelerinin oturduğu sıralarda eğitim gören öğrencilerin Çanakkale şehitleri için hazırladığı video seyredildi.

Okul Müdürü Recep Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 1882'de Edirne İdasi olarak eğitime başladığını söyledi.

Aynı binada 135 yıldır eğitim verildiğini anlatan Şentürk, "O yıllarda mektebin idadi yani lise kısmında okuyan öğrenciler vatanı savunmak için Çanakkale'ye gitmişler. Vatan savunmasında şehit olmuşlardır. Bunun gelecek kuşaklara örnek olması için 3 yıldır anma etkinliğimizi devam ettiriyoruz. Ayrıca şu anda okulumuzda okuyan öğrencilerimiz aynı sıralarda okuyup Çanakkale'de şehit öğrencileri anmak adına bir video hazırladı. Bu videoda öğrencilerimiz duygularını ifade etti. Bununla da bir farkındalık oluşacağını düşünüyoruz." dedi.

-"Bugünkü gençlik de aynı vatan sevgisini taşıyor"

Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet İsmailoğlu da okul çağındaki öğrencilerin Çanakkale'de şehit olmasının vatan sevgisinin ispatı olduğunu ifade etti.

Bugünkü gençliğin de aynı vatan sevgisini taşıdığını aktaran İsmailoğlu, "Vatan savunmasında şehit olan öğrencilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onları unutmayacağız ve gelecek nesillere aktaracağız, bunlar hatıralarımızda saklıdır. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bu program 'Ne mutlu Türk'üm' demenin de kanıtıdır." diye konuştu.

-Edirne İdadisi'nden cepheye

Çanakkale Savaşı yıllarında Balıkesir'de yayınlanan Karesi gazetesinde yer alan bilgiye göre, babaları Balkan Savaşı'nda şehit düşen ve Edirne İdadisi'nden Balıkesir Sultanisi'ne yatılı olarak nakledilen 25 izci öğrencinin tamamı gönüllü olarak Çanakkale'ye gitti ve cephede şehit olarak geri dönmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Şehit Olan 'Edirne İdadisi'nin' Öğrencileri Anıldı - Son Dakika

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.


Advertisement