Çanakkale'deki Barajlarda Su Seviyesi Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'deki Barajlarda Su Seviyesi Yükseldi

Çanakkale'deki barajlarda su seviyesinin yükseldiği bildirildi.

03.01.2018 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'deki barajlarda su seviyesinin yükseldiği bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 252. Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son yağışlarla birlikte il genelindeki barajlarda ve göletlerdeki su seviyeleri yükseldi.

Çanakkale'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajında depolanan su miktarı 5,5 milyon metreküp artış ile 21 milyon metreküpe çıkarak, doluluk oranı yüzde 40'a ulaştı.

Yaşanan artış ile birlikte Çanakkale'nin içme kullanma suyu açısından herhangi bir sıkıntı bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayvacık ilçesinin içme ve kullanma suyunu karşılayan Ayvacık Barajında ise yüzde 27 oranında artış ile depolanan su 30 milyon metreküp olup, doluluk oranı yüzde 72'e ulaşmıştır. Hem içme kullanma suyu hem de, 3 bin 368 hektarlık tarımsal sulama suyu açısından herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Gökçeada ilçesinin içme kullanma suyu ihtiyacını da karşılayan Gökçeada Zeytinliköy Barajında ise yüzde 54 doluluk oranı ile 6,5 milyon metreküp su depolanmıştır. Bayramiç Barajında doluluğumuz yüzde 42 olup 40 milyon metreküp suyumuz, Umurbey Barajında ise doluluğumuz yüzde 81 ile 42,5 milyon metreküp suyumuz mevcuttur. Bayramdere Barajında ise, yüzde 86 doluluk oranı ile 16 milyon metreküp suyumuz mevcut olup, Lapseki ilçesi ile Çardak beldesinin içme kullanma suyu ve bin hektarlık tarımsal sulama suyu açısından, herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır."

Çanakkale ilindeki şube müdürlüğü sorumluluğundaki göletlerde de son yağışlar ile birlikte yüzde 65 doluluk oranına ulaşıldığını aktarılan açıklamada, "Şube müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan işletmedeki sulamalarda, 2017 sulama sezonunda toplam 258 bin 736 dekar zirai alan sulanmış olup, yöre halkımız ve çiftçilerimiz açısından faydalı ve başarılı sulama sezonu geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'deki Barajlarda Su Seviyesi Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement