Çanakkale'deki Orman Yangınları - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'deki Orman Yangınları

Çanakkale\'deki Orman Yangınları

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Karasuçam köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını sürüyor.

24.05.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Karasuçam köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını sürüyor. Kontrol altına alınan yangında söndürme çalışmaları yapılıyor. Çan ilçesinde çıkan yangında ise soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çan İlçe Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Zeybekçayır ve Ozancık köyleri arasındaki Kocateki mevkiinde dün öğle saatlerinde başlayan ve kuvvetli lodosun etkisiyle yayılan yangının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi. Yetkililer, bölgede soğutma çalışmalarının altı arozöz ve ekiplerce devam ettiğini, yaklaşık 30 dönümlük (3 hektar) ormanlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Alanda son kıvılcım sönünceye ve meteorolojik şartlar normale dönünceye kadar soğutma çalışmalarına devam edileceğini bildiren yetkililer, zarar gören sahanın tam ölçümünün yangın tamamen söndürüldükten sonra yapılacağını kaydetti.

Yenice ilçesine bağlı Karasuçam köyü yakınlarında çıkan orman yangını ise devam ediyor. Kontrol altına alınan yangında, çok sayıda arazöz ve yangın işçisi söndürme çalışmalarına katılıyor. Bölgede devam eden şiddetli rüzgarın söndürme çalışmalarını aksattığı, ancak alevlerin tamamen kontrol altına alındığı belirtildi. Bölgedeki söndürme ve soğutma çalışmalarının birkaç gün sürebileceği ifade edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'deki Orman Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement