Çanakkale'den Horonlu Cerattepe Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'den Horonlu Cerattepe Tepkisi

Çanakkale\'den Horonlu Cerattepe Tepkisi

Çanakkale'de bir grup çevreci, Artvin Cerattepe'te maden çıkarılması için yürütülen çalışmalara horonlu protestoyla tepki gösterdi.

22.02.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de bir grup çevreci, Artvin Cerattepe'te maden çıkarılması için yürütülen çalışmalara horonlu protestoyla tepki gösterdi.

Çanakkale İda Dayanışma Derneği üyeleri öncülüğünde yaklaşık 100 çevreci, bugün saat 12.30'da, İskele Meydanı'nda, Artvin Cerattepe'te maden çıkarılması için yürütülen çalışmalara tepki göstermek için toplandı. Dernek Başkanı İlhan Pirinçciler, "25 yıldan bu yana dağ ve yaşam alanlarında 'Vahşi madenciliğe' karşı direnen Artvin halkı, devletin ta kendisidir. Devlet; Metin Lokumcu, Havva anadır. Tahir Elçi, Hırant Dink, Musa Anter, Vedat Aydın'dır. Devlet; 10 Ekim katliamında katledilen Çanakkale'den yoldaşımız Ercan Adsız'dır. Devlet halkın ta kendisidir. Devlet şirketlerin devleti olamaz. Hepimizin bildiği gibi yaklaşık bir haftadır, Artvin ilinde halkın direnişine topyekün bir organize saldırı gerçekleştiriliyor. Son sözü Artvin Cerattepeliler söyleyecek. Son sözü bütün Anadolu halkları söyleyecek. Şimdi söz sırası milletin ta kendisinde" diye konuştu.

Basın açıklaması ardından kunulan serbest kürsüde çevreciler, Artvin'de yaşanan olaylarla ilgili düşüncelerini aktardı. 6 yaşındaki Duru Tuna Özkan'ın Cerattepe'yle ilgili okuduğu şiiri büyük alkış topladı. Etkinlik, Karadeniz yöresine özgü müzikler eşliğinde horon tepmesiyle sona erdi. Grupta bulunanlar daha sonra sessizce dağıldı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'den Horonlu Cerattepe Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement