Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli konferansa katıldı

02.09.2013 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından düzenlenen "Arama Konferansı"na katıldı.

Derneğin 2013-2018 dönemini kapsayacak ikinci beş yıllık stratejik planla ilgili hususların belirlenmesine ilişkin düzenlenen konferans, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) gerçekleştirildi.

Aralarında Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin de bulunduğu 50'ye yakın üyenin katıldığı toplantıda, değişen dünyanın yeşil bina sektörüne etkileri sorgulandı, ideal gelecek senaryosu ile ortak vizyon oluşturuldu, eylem planının hazırlanması üzerinde duruldu.

- ÇOMÜ, 2 bin üniversite arasında

Webometrics üniversite ve diğer yüksek eğitim kurumları derecelendirme listesinin 2013 ikinci versiyonu yayımlandı.

Buna göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) değerlendirmeye alınan 21 bin 451 üniversite arasında bin 763'üncü sırada yer aldı. Sıralamada İstanbul Üniversitesi 418, ODTÜ 455, Boğaziçi Üniversitesi 607, İTÜ 735, Hacettepe Üniversitesi ise 743. oldu.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, sıralamanın kendileri için sevindirici, ancak yeterli olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"ÇOMÜ, bazı listelerde ilk bine, bir bölümünde ise ilk iki bine giriyor. Elbette bazı listelerde yer almak dahi başarı sayılıyor. Kaldı ki, ÇOMÜ, her geçen gün listelerde yükseliyor, başarısını perçinliyor. Ancak aslolan bilim ve eğitim listelerinde daha radikal yükselişlerdir. ÇOMÜ olarak hedefimiz listelerde önce ilk binde daimi olarak kalabilmek, ardından ise ilk 500'e girebilmek. Elbette bunun sonu yok, her kurum için hedef ilk üçte yer almak olmalıdır. Ne yazık ki Türkiye henüz ilk yüze dahi bir kurumunu sokabilmiş değil. Buna karşın ilk iki binde yer almak, yaklaşık 20 bin yükseköğretim kurumunu geride bırakmak da ciddi bir başarıdır."

- Ezine MYO'da ilk kayıt-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulunda (MYO) yeni akademik yılın ilk kaydı yapıldı.

Okulun Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü kazanan Erzurumlu Büşra Gürbüz'ün kaydını okul müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz yaptı. Kayıt işlemlerinin ardından Doç. Dr. Palaz, Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tamer Bilacan, Gürbüz'e çeşitli hediyeler verdi.

Palaz, yeni akademik yılın idari ve akademik personel ile öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, "Öğrenci sayımızda ciddi oranda artış gözlenmektedir. Toplam öğrenci sayımızın bin civarında olmasını bekliyoruz. Öğrenci sayımızın artmasıyla Ezine'nin sosyo ekonomik ve kültürel yapısına olumlu katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

-Çanakkale Belediyesinin araç filosu genişliyor

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, araçların tanıtımı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, filolarına 2013 model 24 yeni aracın daha katıldığını söyledi.

Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan araçların kent için önemli bir yatırım olduğunu belirten Gökhan, "Bütün bunları önemli yatırımlar olarak algılıyoruz. Nasıl alt ve üst yapıyı yeniliyorsak, araç ve gerecimizi de yenilemeye çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından edilen duayla yeni araçlar hizmete girdi.

-Yaz okulu eğitimlerine katılan çocuklara sertifika-

Çanakkale Belediyesi bünyesinde bulunan Barbaros, Esenler ve Troia sosyal yaşam evlerinde düzenlenen yaz okulu eğitimlerine katılan çocuklara sertifikaları dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yelken Kulübü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukların yaz okullarına devam etmesinin sosyalleşmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

"Barışın Kenti" Çanakkale'de insanların huzur içinde yaşadığını belirten Gökhan, mevcut barış ortamını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin asla unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, çocuklara sertifikala dağıtıldı, beyaz güvercinler uçuruldu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement