Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Fransa ve Romanya'nın da yer aldığı "Kadın ve Göç" konulu sanat projesinin açılış toplantısı Çanakkale'de yapıldı

09.09.2013 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Fransa ve Romanya'nın da yer aldığı "Kadın ve Göç" konulu Avrupa Birliği Kültür Programı destekli sanat projesinin açılış toplantısı Çanakkale'de yapıldı.

Göç hareketleri içinde kadınların konumunu ele alan projenin Türkiye ayağı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe'nin sanat yönetmenliği, İsmail Erten'in koordinatörlüğünde, Çanakkale Bienali İnisiyatifi, Troya Kültür Derneği ve Troya Genç Çevre Derneği tarafından hayata geçirilecek.

Uzun soluklu ve çok odaklı proje, demokrasi, sosyal kalkınma, Avrupa kimliği, gençlerin gelişimi ve toplumsal kaynaşma alanlarında düşünmek ve yaratıcılıklar üzerinden tartışma zemini açmak yolunda en etkin araçlardan biri olan sanat dilini kullanacak. Tiyatro ve çağdaş sanatın farklı disiplinlerinde üretim yapan, uzman ve sanatçılarca yürütülecek atölyelere katılacak gençler, göçmen kadınlar üzerine araştırmalar yapacak. Proje ortağı dört ülkede gerçekleştirilecek çalışmalardan elde edilecek üretimler, sanat yönetmenleri tarafından bir araya getirilecek.

Proje faaliyetleri aralık ayında sanat yönetmenleri, eğitmenler ve şehircilik uzmanlarının Çanakkale'de gençlerle düzenleyecekleri atölye çalışmaları, araştırma ve üretimleriyle başlayacak. Projenin çıktıları, 2014 yılı sonbaharında, 4. Uluslararası Çanakkale Bienali ile eş zamanlı olarak kamusal alanda gerçekleştirilecek tiyatro gösterileri, sergi, performans ve sunumlarla Çanakkalelilerle paylaşılacak.

-Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Tekin'e ziyaret-

Makedonya Eğitim Bakanı Saffet Neziri ve beraberindeki heyet, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin'i ziyaret etti.

Neziri ile Makedonya Sayıştay Başkanı Naser Ademi, Üsküp Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Baki, Üsküp Spor Kulübü Başkanı Eyüp Ademi ve antrenör Zekeriya Nuredini'den oluşan bir heyet, Bursa'dan ülkelerine dönüşte Tekin ile görüştü.

Tekin, ziyaret sırasında Çanakkale ve İl Genel Meclisi çalışmaları hakkında konuklarına bilgi verdi. Görüşme sırasında Makedonyalı heyet, özellikle yerel yönetimler konusunda daha fazla bilgiye ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, bu tür görüşmeleri sürdürme isteklerini iletti.

Konuklar, diğer bir buluşmanın Makedonya'da yapılmasını teklif etti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement