Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Vali Çınar'dan Ayvacık ilçesine ziyaret.

13.02.2014 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ayvacık ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Çınar'ın, ilçe sınırları içinde yer alan Assos Ören Yeri'nin sorunlarına çözüm aramak ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla düzenlediği toplantıya, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurumu yöneticileri, turizm sektörü mensupları, kazı heyetleri, bölgede bulunan muhtarlar ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda, Assos'un ulaşım sorunları, turizm yatırımları, çevreye atılan molozların ve katı atıkların toplanıp bertaraf edilmesi, deniz kirliliğinin önlenmesi, bölgede yapılan kazılar ve restorasyonlarla ilgili konular ele alınıp, çözüm önerileri tartışıldı.

Assos'un temizliğine ve doğal güzelliğinin korunmasına vurgu yapan Çınar, bunun için kontrol mekanizmalarının işletilmesi ve temizlik ekiplerinin kurulması gerektiğini, bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.

Toplantının ardından Assos Ören Yeri ziyaret edildi.

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu inşaatı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulunun yeni hizmet binasının inşaatı sürüyor.

Temeli atılan ve birinci kat inşaatına başlanan okul, ÇOMÜ'ye bağlı yeni yapılan meslek yüksekokulları içinde en büyüğü olacak. Okul tamamlandığında en az 3 bin öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede olacak.

Yetkililer binanın ÇOMÜ adına Gelibolu'da yapılan ilk bina olduğunu kaydetti.

BESYO Akademik Genel Kurul Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO), 2013-2014 akademik yılı güz dönemi akademik genel kurul toplantısı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, toplantıda yaptığı konuşmada, BESYO binasının daha gelişmiş bir versiyonunun Dardanos Yerleşkesi'ne yapılmasının planlandığını söyledi.

Böylelikle spor tesislerinin bir arada bulunacağını aktaran Laçiner, tesislerin uluslararası standartlarda oluşturulacağını bildirdi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement