Çanakkale Deniz Zaferi Görsel ve İşitsel Efektler Eşliğinde Canlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Deniz Zaferi Görsel ve İşitsel Efektler Eşliğinde Canlandırıldı

Çanakkale Deniz Zaferi Görsel ve İşitsel Efektler Eşliğinde Canlandırıldı

BAĞCILAR Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında ilçeye kurulan mini tiyatro ile Çanakkale Destanı canlandırıldı.

18.03.2017 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAĞCILAR Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında ilçeye kurulan mini tiyatro ile Çanakkale Destanı canlandırıldı.

"Truva'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz'a Platosu"nda profesyonel tiyatrocular mini tiyatro etkinliği gerçekleştirerek izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Program, Kur-an'ı Kerim tilavetinin okunmasından sonra tüm şehitler için saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Çanakkale Zaferi'ni görsel ve işitsel efektler eşliğinde yeniden gözlerde canlandıran 63 profesyonel tiyatrocu, çorba ve çavdar ekmeğinden oluşan azıklarıyla zamanının en güçlü donanmasına sahip olan yedi düvele 'Dur!' diyen Mehmetçiğin destansı mücadelesini gözler önüne serdi. Büyük zaferin kazanılmasında önemli rol oynayan Seyit Onbaşı'nın topu kaldırışını canlandıran tiyatro oyuncusu büyük alkış topladı. Çanakkale Türküsü klibini izlerken gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, gerçekleştirilen tiyatro oyunu ile Çanakkale destanını bir kez daha yaşadı.

Truva Atı ile Çanakkale Şehitler Anıtı maketinin de yer aldığı etkinlikte, Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin dualarla açılışı da yeniden canlandırıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Eski Başbakan Adnan Menderes'in idam sehpasına çıkarılışının canlandırıldığı tiyatro oyununda, 15 Temmuz şehitleri de unutulmadı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatanını korumak için mücadele verirken şehit olan Ömer Halisdemir'in ilk kurşunu sıkmasının canlandırıldığı tiyatro da tüm 15 Temmuz şehitleri anıldı.

"ÇANAKKALE, MİLLETİMİZE GÖZ KOYANLARA DERS VERDİĞİMİZ YERDİR"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Truva'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz'a" programında şöyle konuştu: "Birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde ortaya koyduğumuz Çanakkale, milletimizin vatanına, bayrağına bağımsızlığına göz koyanlara en güzel dersi verdiğimiz yerin adıdır. O Çanakkale ruhudur ki 15 Temmuz'da yeniden şahlanmıştır."

HER GÜN 4 SEANS GÖSTERİ

Özel ışıklandırmalarla süslenen platoda 18-25 Mart tarihleri arasında her gün 11: 00, 13: 00, 15: 00 ve 17: 00 saatlerinde gösteriler yeniden canlandırılmaya devam edecek. Program sonrası vatandaşlara çorba ikramı da yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Deniz Zaferi Görsel ve İşitsel Efektler Eşliğinde Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement