Çanakkale Deniz Zaferi'nin, 100'üncü Yıl Coşkusu Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Deniz Zaferi'nin, 100'üncü Yıl Coşkusu Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi\'nin, 100\'üncü Yıl Coşkusu Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü, kentte farklı coşku ve heyecanla kutlanmaya başlandı.

18.03.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü, kentte farklı coşku ve heyecanla kutlanmaya başlandı. Törenlerde ilk olarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda bugün saat 08.30'da başlayan törende, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, milletvekili, asker, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrenciler, hazır bulundu. İlk olarak anıta hükümet adına, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çelenk bıraktı. Ardından da, Vali Ahmet Çınar, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan de çelenk koydu. Bu arada, şehitleri selamlamak adına TCG Fatih Fırkateyni'nden de 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Boğaz Komutanlığı Bandosunun çaldığı İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

TÖREN ARDINDAN ANITA SİVİLLER DE ÇELENK BIRAKTI

Bu arada, resmi çelenk koyma töreninin sona ermesinin ardından kentteki çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları da, kendi çelenklerini Atatürk Anıtı'nı bıraktı. Farklı bir coşkuyla kutlanan törenlerde katılımın, geçen yıllara göre daha fazla olduğu da gözlemlendi. Bunun yanı sıra, polisin de, olası protestolar ve olumsuzluklara karşı aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Deniz Zaferi'nin, 100'üncü Yıl Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement