Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yılına 98 Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yılına 98 Etkinlik

Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 98\'inci Yılına 98 Etkinlik

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı belli oldu.

04.03.2013 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı belli oldu. Valilik, kutlamalar için 98'inci yıla özel 98 etkinlik hazırladı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü nedeniyle iki hafta sürecek 98 etkinlikten oluşan bir kutlama programı hazırladı. Buna göre, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinin açılış töreni, 12 Mart Salı günü saat 10.00'da, Çimenlik Kalesi içindeki açılış ve Devlet Övünç Madalyası töreniyle başlayacak. 14 Mart Perşembe günü Çanakkale'den Ankara'ya Zafer Koşusu başlayacak ve Kutsal Emanetler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ulaştırılmak üzere yola çıkacak. Hafta boyunca Çanakkale 1915 filmi değişik alanlarda gösterilecek. 15 Mart Cuma günü Çanakkale Zaferi Pul Sergisi açılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 18 Mart Pazartesi günü Çanakkale 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abedisi'nde iki ayrı tören yapılacak. "1915'ten 2015'e Doğru Bir Asırlık Kutlu Öyküsü" konulu konferans 19 Mart Salı Günü İlber Ortaylı tarafından verilecek. Aynı gün tarihçi Mustafa Armağan, 'Sultan Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı' konulu konferansı gerçekleşecek. Günün son etkinliği "Çanakkale Yolun Sonu" filminin Çanakkale Şeref Galası ile yapılacak. 22 Mart Cuma günü Ahmet Yenilmez'in Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri isimli oyunu sahnelenecek. Etkinlikler 24 Mart Pazar akşamı Rap sanatçısı Murat Korkmaz'ın ve Mustafa Ceceli'nin sahne alacağı Deniz Zaferi konseriyle sona erecek.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü nedeniyle verdiği mesajda, "Bizlere bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimiz bundan 98 yıl evvel ciddi bedeller ödeyerek hiçbir ayrım gözetmeksizin, birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale Destanı'nı yazdılar. Bu destan bir asırdır konuşuluyor ve bizler de kahraman şehit ve gazilerimizin torunları olarak bunun haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yılına 98 Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement