Çanakkale Destanı Ayvalık'ta Canlandırıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Destanı Ayvalık'ta Canlandırıldı

Çanakkale Destanı Ayvalık\'ta Canlandırıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Kırcalar köyünde, Çanakkale Destanı adeta yeniden canlandı.

07.05.2013 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Kırcalar köyünde, Çanakkale Destanı adeta yeniden canlandı.

CHP Parti Okulu'nun düzenlediği Kırcalar köyündeki etkinliğe katılan Altınovalı gençler, teatral bir sunumla milli duyguları harekete geçirerek, köylüler tarafından ayakta alkışlandılar.

Altınova Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu, Kırcalar köyünde sahneye çıktı. Belediye Başkanı Asım Sürer, Köy Muhtarı Mehmet Oral, Belde Başkanı Mesut Bilgili, CHP Parti Okulu Proje Grubu üyeleri ile çok sayıda köylü yurttaşın katıldığı etkinlik, köy meydanında yapıldı. Etkinliğin ilk bölümünde köy çocukları ile Altınovalı gençler arasında geleneksel sokak oyunları yarışmaları düzenlendi. İp çekme, çuval yarışı, sandalye kapma ve kaşıkta yumurta taşıma gibi yarışmalarda çocuklar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. İzleyenler de çocuklarla aynı heyecanı yaşadı. Herkesin birinci olduğu yarışmada Altınova Belediyesi köy çocuklarına birer kitap hediye etti. Daha sonra katılımcılar hep birlikte Zeybek oynadılar. Ege Zeybeğine Başkan Sürer ve eşi Sevgi Hanım ile CHP'liler de eşlik etti.

Kırcalar köylülerine seslenen Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, 2014 yerel seçimleri ile uygulamaya girecek olan büyükşehir uygulamasının özellikle köylülerin omzuna önemli yük bindireceğine dikkat çekti.

Ardından bir anda tiyatro sahnesine çevrilen köy meydanına köylülerin şaşkın bakışları arasında tarihi savaş kıyafetleri ile Altınovalı gençler çıktı. Altınova'da çok kez ilgiyle izlenen Hasan Çetin'in derleyip yönettiği Kurtuluşun Önsözü; Çanakkale adlı oyun, Birinci Dünya Savaşıyla başlayan emperyalist paylaşıma Çanakkale Zaferinin nasıl dur dediğini tiyatral bir anlatımla sunuldu. 18 Mart'ın sadece Şehitleri Anma Günü olmadığı, aynı zamanda bir Zafer Günü olduğu vurgulanan oyun, zaman zaman anlatı, zaman zaman da tiyatro sahneleri akışı içerisinde hem Çanakkale Zaferini hatırlattı, hem de vatan uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi yad etti.

Nazım Hikmet'in 'Çanakkale Şehitleri' adlı şiirinden, Meçhul Asker'den Anzaklara kadar destanın birebir yaşatıldığı oyunda savaş efektleri ise izleyenlerde heyecan ve gururu arttırdı.

Oyunun son bölümündeki gençlerin ellerindeki Türk bayraklarıyla sahneye çıkışı ve hep birlikte Onuncu Yıl Marşı söylenmesi köy meydanındaki coşkuyu doruğa çıkardı. Altınovalı gençler dakikalarca ayakta alkışlandı. Etkinlik son bölümünde Altınova Belediyesi köy çocuklarına üzerinde kırmızı-beyaz Türk bayrağı olan birer uçurtma hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Destanı Ayvalık'ta Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement